7 Mayıs Perşembe Bamya da Düşüş Devam Ediyor

Taşova’da düzenli olarak kurulan ve bölge ekonomisi açısından önemli bir yere sahip olan, Türkiye’nin tek düzenli bamya pazarı olma özelliğini taşıyan Taşova bamyası, üreticisini zor durumda bırakıyor.

TAŞOVA - 07-05-2026 09:22

Taşova’da düzenli olarak kurulan ve bölge ekonomisi açısından önemli bir yere sahip olan, Türkiye’nin tek düzenli bamya pazarı olma özelliğini taşıyan Taşova bamyası, üreticisini zor durumda bırakıyor. Geçmiş yıllarda “Taşova’nın altını” olarak anılan ve kilogram fiyatı çeyrek altınla yarışan ürün, bu yıl beklenen kazancı sağlayamıyor.

  7 Mayıs 2026 Perşembe günü kurulan pazarda çiçek bamya (kuru bamya) fiyatları 1.800 TL ile 1.950 TL arasında alıcı buldu. Ancak önceki yıllara kıyasla fiyatlarda yaşanan durağanlık, üreticiler açısından büyük bir gelir kaybına yol açıyor.

  Üreticiler, artan maliyetlere rağmen fiyatların yeterince yükselmemesinden şikayet ederken, pazardaki gelişmeler yakından takip ediliyor. Bamya fiyatları ve pazardaki son durum, her hafta düzenli olarak güncellenerek kamuoyuyla paylaşılmaya devam edecek.

Advert
Günün Diğer Haberleri