ESENÇAY FESTİVALLE COŞTU

Esençay Belediyesi tarafından ilk kez 2005 yılında başlayan, beş yıl düzenli olarak yapıldıktan sonra 2010’da Esençay Belediye Başkanı İlhan Arduç’un öldürülmesinden sonra düzenli olarak yapılamayan Esençay Şahin Yaylası Kültür ve Sanat Şenliği’nin yedincisi 16 Haziran 2018 Cumartesi günü Şahin yaylasında büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

KÜLTÜR - SANAT - 17-06-2018 08:26 14349 kez okundu.

ESENÇAY FESTİVALLE COŞTU
Özgür Mobilya Baza

Esençay köyü Muhtarlığı, Ankara Esençay Gönüllüleri Derneği ve İstanbul Esençay Yardımlaşma Derneğinin birlikte organize ettikleri Esençay Kültür ve Sanat Festivali 12.00-20.00 saatleri arasında yapılırken, yıllardır birbirini göremeyen Esençaylılar gönüllerince unutulmaz bir gün yaşadılar.

Festivale; Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekili adayı hemşehrimiz Abdulkerim Buğra Şimşek, Belediye Başkanı Bayram Öztürk, Ak Parti ilçe Başkanı Tekin Sobacı ve yönetim kurulu üyeleri, CHP ilçe Başkanı Ömer Özalp ve yönetim kurulu üyeleri, İYİ Parti milletvekili adayı A. Fatih Coşar, İYİ Parti ilçe Başkanı Hakkı Canlı, Taşova Dernekler Federasyonu TAŞDEF Genel Başkanı Hasan Servan, Esençay köyü Muhtarı Bekir Konya ve ihtiyar heyeti üyeleri, İstanbul Esençay Derneği Başkanı Ahmet Usta ve yönetim kurulu üyeleri, Ankara Esençay Gönüllüleri Derneği Başkanı Serkan Akyüz ve yönetim kurulu üyeleri, Ankara Esençay Gönüllüleri Derneği önceki Başkanı Ali Kaya, Elmakırı Derneği Başkanı Volkan Karşı, Şenlik Ağası Levent Üstün, yönetim kurulu üyeleri: Ahmet Üstün ve Kenan Yılmaz, Esençay İstanbul Derneği önceki Başkanı Ali Yücel, gurbetteki ve Esençey’da yaşayan Esençaylılar ve çok sayıda davetli katıldı.

İstanbul Esençaylılar Derneği Başkanı Ahmet Usta’nın açış konuşması ve protokol konuşmalarından sonra festivale katılan siyasiler konuşma yaptılar. Şenlik Ağalığını Ankara Esençay Gönülleri Derneği önceki Başkanı Ali Kaya iki bin lira ile açık artırmada kazandı.

Sunuculuğunu Salih Turgut’un yaptığı 1200 rakımlı Şahin göleti çevresinde yapılan festivale katılan Türk Halk Müziği Sanatçıları Hasan Taşova, Mehmet Bayrak ve Enes, Piyanist Emrah söyledikleri parçalarla katılımcıları coşturdular.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Alpaslan'da çocuklar ,ramazan geleneği

Alpaslan'da çocuklar ,ramazan geleneği "sepet sallama" yı sürdürüyor

25-03-2024 - KÜLTÜR - SANAT

AMASYA'DA EVLİLİK GELENEKLERİ : GELELENEKLERİMİZİ YAŞATALIM!

AMASYA'DA EVLİLİK GELENEKLERİ : GELELENEKLERİMİZİ YAŞATALIM! "BİR MİLLET, KÜLTÜRÜYLE VAR OLUR"

22-11-2023 - KÜLTÜR - SANAT

Reklamı Geç
Advert