ŞİBAL GERİ DÖNÜŞÜM PROJESİNDE BAŞARIYA ULAŞTI

Şehit İdris Bolat Anadolu Lisesi Kültür ve Edebiyat Kulübü toplum hizmeti kapsamında bir yıldır sürdürdüğü çalışmaları başarıyla sonuçlandırdı.

TAŞOVA - 10-03-2018 09:28

    ŞİBAL GERİ DÖNÜŞÜM PROJESİNDE BAŞARIYA ULAŞTI
Özgür Mobilya Baza



    Bu süreçte öncelikle öğrencilerin geri dönüşüm konusunda bilgilendirilmesi maksadıyla Amasya Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüyle irtibata geçilerek öğrencilere okulda seminer verildi. ÇEVKO’dan temin edilen broşürler öğrencilere dağıtıldı, afişler öğrencilerin çokça bulunduğu yerlere asılarak dikkat çekilirken, Ayrıca Amasya Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden ve okulun imkanlarıyla temin edilen geri dönüşüm kutuları kağıt, plastik, metal cam ve kompozit olmak üzere okul kantinine, bahçesine ve bütün katlara yerleştirildi.

    Toplanan atıkların akıbetinin görülmesi amacıyla öğrencileri AKAB (Amasya Katı Atık Birliği)’ne götürülerek oradaki mühendisler tarafından atıkların elektrik enerjisine dönüşümünü görmüş oldu.

    Okulun topyekün bir yıllık emeği sonucunda toplanan atıklar geri dönüşüme gönderildi. Okulumuzda geri dönüşüm konusunda gerekli duyarlılık sağlanırken, bu durum öğrencilerde bir davranış biçimi haline geldi.

    Güzel Taşova’ mızı atıklardan kurtarma ve geri dönüşüm bilincini sağlama amacı böylece okul ölçeğinde amacına ulaştı.

    Okul yöneticileri, “Şimdi önümüzdeki yıl bütün okullarda ve Taşova’da bu farkındalığı ve davranışı oluşturmayı amaçlıyoruz. Bu konuda bizden yardımlarını esirgemeyeceğine inandığımız bütün kurumlara ve Taşova halkına teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Uluköy’de Otomobil Yangını

Uluköy’de Otomobil Yangını

20-04-2024 - TAŞOVA

KAZANOCAĞI GÜZELLİĞİ İLE DİKKAT ÇEKİYOR

KAZANOCAĞI GÜZELLİĞİ İLE DİKKAT ÇEKİYOR

20-04-2024 - TAŞOVA

Reklamı Geç
Advert