13. Destek Makmarardı şenliği düzenlendi

Belediyelikten köy statüsüne düşen Destek köyünde iki gün süren 13. Destek Makmarardı Yayla şenliğinde yaylayı gurbetçiler ve destek köy halkı doldurdu.

KÜLTÜR - SANAT - 29-08-2017 00:46 24301 kez okundu.

13. Destek Makmarardı şenliği düzenlendi
Özgür Mobilya Baza

Destekliler Derneği ve Köy Muhtarlığının organize ettiği  Geleneksel  hala gelen   yayla şenliğine, İstanbul’dan bir çok destekli gurbetçi araçları ile geldi.    Şenliğe;  AK  Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, İlçe Kaymakamı  Kudret Kurnaz, Ak Parti Amasya İl Başkanı  Mehmet Ünek, Belediye Başkanı Bayram Öztürk ,CHP İlçe Başkanı Ömer Özalp, CHP Gençlik Kolları Başkanı Semih Gündüz,Özgür Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Ağış, siyasi parti ilçe başkanları, köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

26 Ağustos 2017 Cumartesi günü saat 16.00’da İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın sunuculuğunu Dernek Başkanı, TV  programcısı Salih Turgut yaptı. Derneğin  çalışmalarını kısaca özetleyen  Başkanı Salih Turgut,  konuşmasını  şenliğin düzenlenmesinde sponsorluk yapan  Altın Toprak Arsa Ofisine ve köy muhtarlığı ile yönetimdeki arkadaşlarına , emeği geçen herkese teşekkür ederek tamamladı.

Şenliğe katılan  Amasya  milletvekili  İpek; “Bu tür şenlikler birlik ve beraberliğimizi pekiştirmede büyük katkı sağlıyor. Destekliler Derneği   aynı  bu köyden olup , gurbette yaşayanları burada buluşturdu , kaynaştırdı. Birlik ve beraberliğimizin daim olmasını diliyorum ” dedi.  Kaymakam Kudrete Kurnaz; “20 yıldır faaliyeti gösteren Destekliler derneğinin çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Dernek başkanı ve yönetimi olarak   İstanbul’da ve burada  yaşayan Desteklilerin birlik ve beraberlik bağlarını daha da güçlendirmek için  düzenledikleri bu şenlik için kendilerini kutluyorum “ dedi.

Önceki yılları aratmayan yayla şenliğinde Türk Halk müziği sanatçısı  Kara Hasan  bir birinden güzel  okuduğu parçalar ve oyun havaları ile yaylayı ayağa  kaldırdı. Hepimizin yakından tanıdığı Piyanist  Şantör Şenol Öker’in okuduğu  oyun havaları ile  şenliğe katılanlar  eğlendi.  Eşya  çekilişleri ile süren  şenlikte misafirlere yemek ikramı yapıldı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Alpaslan'da çocuklar ,ramazan geleneği

Alpaslan'da çocuklar ,ramazan geleneği "sepet sallama" yı sürdürüyor

25-03-2024 - KÜLTÜR - SANAT

AMASYA'DA EVLİLİK GELENEKLERİ : GELELENEKLERİMİZİ YAŞATALIM!

AMASYA'DA EVLİLİK GELENEKLERİ : GELELENEKLERİMİZİ YAŞATALIM! "BİR MİLLET, KÜLTÜRÜYLE VAR OLUR"

22-11-2023 - KÜLTÜR - SANAT

Reklamı Geç
Advert