Muzaffer İzgü doğdu, okudu, düşler kurdu, yazdı ve gitti...

İzmir'de yaşayan 3 çocuk babası 84 yaşındaki Muzaffer İzgü, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hasatanesi Dahiliye servisine başvurmuş, burada tetkik ve tahlilleri yapılan İzgü 01 Ağustos 2017 Salı günü hastaneye yatırılmıştı. İzgü, doktorların önerdiği kemoterapi tedavisini kabul etmemiş ve son günlerini evinde geçirmek istediği öğrenilmişti.

EĞİTİM - 27-08-2017 09:55

Muzaffer İzgü doğdu, okudu, düşler kurdu, yazdı ve gitti...
Özgür Mobilya Baza

CENAZE PAZARTESİ

İzmir'in Karabağlar İlçesi'ndeki evinde bugün akşam saatlerinde hayatını kaybeden 84 yaşındaki Yazar Muzaffer İzgü'nün oğlu Ahmet Şahin İzgü ile gelini Muhterem İzgü büyük üzüntü yaşadıklarını belirtti.

 

Türk Edebiyatı'nın gülmecenin son üçlüsünü kaybettiğini söyleyen Ahmet Şahin İzgü, "Türk okurunun başı sağolsun. Sevgili babamızı kaybettik. Babamızı kaybetmemizle gülmecenin son üçlüsünü de kaybetmiş bulunuyoruz. Rıfat Ilgaz, Aziz Nesin ve Muzaffer İzgü. Cenazeyi Pazartesi öğlen Hocazade Camii'nde kaldırmayı düşünüyoruz. Babamız Doğançay Mezarlığı'nda eşi Gülümser İzgü'nün yanına defnedilecek" dedi.

İZGÜ'YE VASİYETİYLE VEDA EDİLİYOR

İzgü, daha önce verdiği bir röportajda, öldükten sonra “Muzaffer İzgü doğdu, okudu, düşler kurdu, yazdı ve gitti” denilmesini istemişti. Sosyal medyada İzgü'nün vasiyeti karşılık buldu ve sevenleri ardından "Muzaffer İzgü doğdu, okudu, düşler kurdu, yazdı ve gitti" mesajını paylaştı.

MUZAFFER İZGÜ KİMDİR?

Adana’da 29 Ekim 1933’de doğan İzgü, birçok okulda öğretmenlik yaptı.

İlk yazıları 1959’da Aydın’da çıkan Hüraydın gazetesine yayınlanan İzgü’nün Akbaba dergisinde öyküler, Milliyet ve Akşam gazetelerinde röportajları yayımlandı.

İzgü’nün ilk kitabı ‘Gecekondu’, 1970’da Remzi Kitabevi’nden çıkarken, İzgü’nün birçoğu çocuk kitabı olmak üzere 100’ün üzerinde eseri yayımlandı. İzgü, Türkiye'nin en çok okunan gülmece, genç ve çocuk kitapları yazarlarındandı. 107 kitap, 200'e yakın radyo oyunu yazmıştır.

MUZAFFER İZGÜ 2009 'DA TAŞOVA'DA İMZA GÜNÜNE KATILMIŞTI

   Muzaffer İzgü , Mayıs 2009'da Taşova Lisesi İdareci, öğretmen ve Kütüphanecilik Kulübü Öğretmenleri Ramazan ve Kamile TURGUT'un  organize ettiği imza gününe katılmış , daha sonra Atatürk İlköğretim Okulunda öğrencilerle söyleşi yapmış ve kitaplarını imzalamıştı. 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
‘’Amasya’yı Yaşıyorum’’ Yöresel Lezzetler Tanıtıldı

‘’Amasya’yı Yaşıyorum’’ Yöresel Lezzetler Tanıtıldı

18-04-2024 - EĞİTİM

İSTİHDAMA YÖNELİK KOOPERATİFÇİLİK EĞİTİMİ VERİLDİ

İSTİHDAMA YÖNELİK KOOPERATİFÇİLİK EĞİTİMİ VERİLDİ

28-03-2024 - EĞİTİM

Reklamı Geç
Advert