EHLİYET SERTİFİKASINI ALMAYANLARA KÖTÜ HABER

Ehliyet sınavı geçip sertifika almaya hak kazanan fakat sertifikasını emniyet'ten almayan vatandaşlar 'iptal' tehlikesiyle karşı karşıya

YEREL - 07-05-2015 14:11

EHLİYET SERTİFİKASINI ALMAYANLARA KÖTÜ HABER
Özgür Mobilya Baza

         Sertifikasını almayanların sertifikası iptal edilecek.
 
             TRAFİK KANUNUNDA DEĞİŞİKLİKLER
 
         Binlerce ehliyet sahibini ilgilendiren trafik kanunundaki değişiklikler yaşanırken ehliyet almakta zorlaşıyor. Değişikliklerden bir tanesi de sınavı kazanıp ehliyetini almayanlarla ilgili. Son çıkan yasayla sınavı kazanan ve dosyasını almayan sürücü adaylarının sertifikalarının iptal edileceği yönünde.
 
         29/05/2013 tarihli ve 28661 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinin Geçici 2. Maddesi gereğince; 29/05/2013 tarihinden önce düzenlenmiş olan sürücü sertifikalarının, Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren iki yıl içinde sürücü belgesine dönüştürülmesi gerekmekte olup, süresi içerisinde sınıfına uyan sürücü belgesi ile değiştirilmeyen sertifikaların geçerliliği sona erecektir.
 
         Bu nedenle; mağduriyetlerin yaşanmaması için 29/05/2013 tarihinden önce sürücü sertifikası alıp sertifikasını henüz sürücü belgesine dönüştürmemiş vatandaşlarımızın, 28/05/2015 tarihine kadar sürücü kursunun bulunduğu mahaldeki Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şubelerinde sürücü sertifikalarını sürücü belgesine dönüştürmeleri gerekmektedir. Aksi halde sertifikalarının geçerliliği sona ereceği belirtildi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Soba yangını bir evi küle çevirdi

Soba yangını bir evi küle çevirdi

09-04-2024 - YEREL

Karsavul köyü Muhtarı Mustafa Korkmaz'dan Teşekkür Mesajı

Karsavul köyü Muhtarı Mustafa Korkmaz'dan Teşekkür Mesajı

05-04-2024 - YEREL

Reklamı Geç
Advert