Uluköy'de Bilim Fuarı Açıldı

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Uluköy Ortaokulu'nda açıldı.

EĞİTİM - 16-04-2019 14:39

Uluköy'de Bilim Fuarı Açıldı
Özgür Mobilya Baza

Uluköy Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan ve TÜBİTAK tarafından onaylanan 5 Matematik, 3 Fen Bilimleri, 3 Yabancı dil, 3 Sosyal Bilimler, 2 Din kültürü ve  2 Beden Eğitimi olmak üzere toplamda 20 proje Uluköy Ortaokulunda sergilenmeye başlandı.

Bilim fuarının açılışında  konuşan Okul Müdürü Erol Gökçe:'Öğrencilerimizin kendilerine fırsat verildiğinde ne kadar büyük işler başardıklarına tanık olduk.Baş olabilmek için arı gibi çalışmak gerektiğini gördük.Başarının fedakarlık istediğini gördük.Nihayetinde başarının mesai saatlerine sığmadığını farkettik.Bırakalım çocuklar hayallerini kursunlar.Kurdukları hayaller bizim hayatlarımızı güzelleştiriyor.Bugünkü projeler onların hayallerinin eseridir.
Biz eğitimcilerin en büyük görevi ise hayallerini ve bilgilerini sevgi saygı hoşgörü ve merhametle yoğurmaktır.Asıl başarı ondan sonra gelmektedir.
Proje çalışmalarında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerime teşekkürlerimi sunarken gelecek yıllarda daha fazla proje ile geleneksel hala gelmesini temenni ediyorum' dedi.

Daha sonra konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tümer: 'Şüphesiz biliyoruzki Sosyolojide bir kuram vardır her insan bir yetenekle doğar. Her çocuğun mutlaka gizli bir yeteneği vardır.Bize kalan ise okullarımızda bu yeteneği mutlaka keşvetmektir.Okullarımız zaten bu amaçla vardır.İşte bugün burada yaptığımız etkinlikler sayesinde çocuklarımızda farkedemediğimiz gizli yetenekleri açığa çıkartmaktır bizim amacımız.İnanıyoruz ki fırsat verildiğinde bizim tahminimizin dahada ötesinde güzel çalışmalar gerçekleştireceklerdir. Bu gün insanlık gelişimine baktığımızda teknolojinin gelişimine baktığımızda kullandığımız en basit araç gereç bile bir hayal ile ortaya çıkmıştır.
Bilim her zaman gelişerek devam etmiştir.Dünyada bugün hayretle izlediğimiz bazı gelişmeler neden bizdede olmasın. Bütün derdimiz buson zamanlarda bakanlığımızda bu yünde çalışmalarını sürdürüyor.Ben burada projelere emek veren bütün öğrenci ve öğretmenlerimizi  tebrik ediyorum' dedi.

Daha sonra Kaymakam Okan Yenidünya ve protokol üyeleri, öğrencilerin çalışmalarının sergilendiği stantları ziyaret ederek hazırlanan proje ve çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Açılış törenine, Kaymakam Okan Yenidünya ,Belediye Başkanı Bayram Öztürk İlçe Milli Eğitim Müdürü  Mustafa Tümer, kurum müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
‘’Amasya’yı Yaşıyorum’’ Yöresel Lezzetler Tanıtıldı

‘’Amasya’yı Yaşıyorum’’ Yöresel Lezzetler Tanıtıldı

18-04-2024 - EĞİTİM

İSTİHDAMA YÖNELİK KOOPERATİFÇİLİK EĞİTİMİ VERİLDİ

İSTİHDAMA YÖNELİK KOOPERATİFÇİLİK EĞİTİMİ VERİLDİ

28-03-2024 - EĞİTİM

Reklamı Geç
Advert