Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
16 NİSAN Salı 21:47

TAŞOVA AFRİN İÇİN YÜRÜDÜ

İlçemiz Gençlik Merkezi ,Kaymakamlık, belediye ve STK örgütleri öncülüğünde Cuma namazı sonrası ,Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin’deki terör örgütü PYD/PKK hedeflerine yönelik harekatına destek yürüyüşü düzenledi.

TAŞOVA
Giriş Tarihi : 21-02-2018 11:33   Güncelleme : 21-02-2018 11:33
TAŞOVA AFRİN İÇİN YÜRÜDÜ

    16 Şubat 2018 Cuma günü , Cuma namazı öncesi ilçenin tüm camilerinde yapılan mevlid-i şerif sonrası Türk Bayrakları ellerinde Atatürk Bulvarı üzerinde 7 den 77 ye ; “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “En büyük asker bizim asker”,”Her Türk Asker Doğar”,sloganları ve tekbir getirerek yürüyüş yaptılar.
 
     Yürüyüş Atatürk anıtı önünde tamamlandı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Gençlik Merkezi Müdürü Sercan Şenel konuşmasında;”Afrin harekatı Türkiye’nin uluslar arası hukuktan kaynaklanan en meşru hakkıdır. Afrin harekatını sonuna kadar desteklediğimizi ifade etmek için buradayız ”dedi.
 
     İlçe Kaymakamı Kudret Kurnaz , Ortadoğuda Suriye ile bağı olmayan ülkelerin askerleri buradalar karışıklığı bunlar çıkarıyor. Amaçları savaş sonrası masada olmak ve bu masadan Türkiye’yi dışlamak istiyorlar.Türkiye bunun mücadelesini yapıyor ifadelerini kullandı. Türk Milleti, 7’den 77’ye herkesin Mehmetçik için tek vücut olduğunu ,anasınıfındaki öğrencinin haçlığını Afrin’deki harekata katılan Mehmetçiğe, kermes düzenleyerek yapılan kurabiyeleri orduya göndermek istediğini söyledi. Kurnaz;.”Suriye’de ve Afrin’de bulunan Mehmetçiğimize destek vermek amacıyla burada toplandık. Türkiye Cumhuriyeti Devleti çok büyük bir devlettir. Onların yaptıkları oyunlar tutmayacaktır.Türk ordusu ile kimse uğraşmaya kalkmasın,Kadını ve erkeği ile, genci yaşlısı fark etmeksizin askere gitmek için hazır bulunduklarını söyleyen Kurnaz;, “Herkesin Türk ordusu için yapabileceği bir şey vardır. İşte buradayız “dedi.
 
     Öğrenciler Mehmetçiğe yazdıkları mektupları okudular. İlçe Müftüsü Harun Yılmaz’ın dualarından sonra program sona erdi.

Erhan GündüzErhan Gündüz

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert