Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
19 NİSAN Cuma 07:58

Taşova İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza ATASOY ile röportaj

Sezgin Ünsal İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza Atasoy’u ziyarette bulundu. Renkli kişiliğinin yanı sıra şair kişiliği ile tanınan, şiirlerini genellikle Taşova ve Amasya’dan esinlenerek yazan Amasya ve Taşova sevdalısı Şair Ali Rıza Atasoy’a Teşekkür etti. Sezgin Ünsal ve Şair Ali Rıza Atasoy’la geçen o sıcak sohbeti sizlerle de paylaşıyoruz.

Amatör
Giriş Tarihi : 24-02-2015 22:23   Güncelleme : 24-02-2015 22:23
Taşova İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza ATASOY ile röportaj

- Sezgin Ünsal : Ali Rıza Atasoy bey Taşova’da sizlerin adını heryerde duyuyoruz özelikle şiirsel yanınızı, bundan dolayı sizi tanıyabilirmiyiz hocam.?
- - Ali Rıza Atasoy: Öncelikle teşekkür ediyorum. Buralara kadar gelip görüştüğünüz için. Ben 1958 Ankara Çamlıdere doğumluyum. İlkokulu Çamlıdere’de Ortaokul ve liseyi Ankara’da okudum. 1980-1984 yılalrı arasında üniversiteyi Erzurum’da okudum. Üniversite eğitiminden sonra Milli Eğitim Bakanlığında merkez teşkilatlarda çalıştım. Çeşitli illerde Şube müdürlüğü yaptım, daha sonra Taşova ya İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atandım.
- Sezgin Ünsal : Taşova Milli Eğitim Müdürlüğü hariçinde sizin şairsel yönünüzü tanımak istiyoruz. Taşova ve çeşitli basın kuruluşlarında şiirlerinizi takip ediyoruz.Boraboyda ki Şiir dinletiniz büyük yankı buldu. Bu konudaki görüşlerinizi alabilirmiyiz.?

- Ali Rıza Atasoy : Şiir bir anda mısralara dökülüyor. Erzurum’da üniversite yıllarında şiir yazmaya başladım. Geçen yıllardan sonra Taşova’nın doğal güzellikleri karşısında bu kıvılcım tekrar ortaya çıktı. Taşova ve Amasya’nın doğal güzelliklerini şiirlerime taşıdım.
- Sezgin Ünsal : Şiirlerinize yöremizin doğal güzelliklerini taşıdınız. Buradan ayrıldıktan sonra Taşovamızı unutmazsınız gibi görünüyor?
- Ali Rıza Atasoy : Taşova’ya geldikten sonra Boraboy Gölüne gittim. Boraboy Gölünün doğal güzelliği beni cezp etti. Bu doğal güzellik karşısında şiir yazmamak elde bile değil, bunun üzerine Boraboy Şiirinin Mısraları bir bir dudaklarımda dökülmeye başladı. Boraboy’la ilgili ilk şiiri yazan şair unvanını aldım. Benden sonra yaklaşık 30’un üzerinde şiir yazıldı bundan da çok mutlu oldum.
- Sezgin Ünsal : Taşova sevginizi ve Taşova aşkınızı şiirlerinize taşıdınız bu konudaki bilgilerinizi alabilirmiyiz?
- Ali Rıza Atasoy : Taşova ve Amasya’yı çok seviyorum. Daha önce robortaj yapan basın mensuplarına her seferinde bunu vurgulamışımdır. Buraya bir gönül bağım oluştu, buranın yapısı kendi memleketimden örtüştüğü içinde olabilir. Buralardan bir gün gidersem buraları her seferinde ziyarete geleceğim gibi görünüyor.
- Sezgin Ünsal : Size Taşova Sevdalısı diyebilir miyiz? 
- Ali Rıza Atasoy : Evet diyebilirim, Taşova’da ki insanlarla zamanla karşılıklı bir sevgi oluştu. Her köyünü bilirim ve buradaki insanlarla diyalogum çok güzel, Karşılıklı saygı ve sevgi çerçevesi her geçen gün büyüdü. Bütün bunlardan sonra gönül bağıyla bağlandım buraya.
- Sezgin Ünsal : Bu sevgiyi Şair ruhunuza bağlaya bilirmiyiz?
- Ali Rıza Atasoy : Sanat ruhu her zaman insanların yaşamlarıyla örtüşür. Benimde yaklaşmam şiirsel sanat yapımdan geliyor diyebilirim.
- Sezgin Ünsal : Yayınlanan Vadiden Esintiler şiir kitabınızla ilgili düşüncelerinizi öğrene bilirmiyiz?
- Ali Rıza Atasoy : Bir kitap çıkarmayı her zaman düşünüyordum. Antoloji.com sitesinde Yeşilırmak Şair Grubunu oluşturduk. Grubumuzda yaklaşık 200 şair var bu grubun adına şiir kitabı yazalım dedik. Grup Üyesi Fesi Aktaş ve Ömer Celep’le birlikte bu kitabı yazdık. Bu ilk şiir kitabımız oldu. Ön ve arka kapakta Boraboy Gölü ve Taşovamızın Herizdağdan çekilmiş resmini yerleştirdik. Adını da Yeşilırmak Vadisi koyarak yöreyle bütünleştirdik ve kitabımızı yayınladık.
- Sezgin Ünsal : Bizi kırmayıp röportaj yaptığınız için size çok teşekkür ederiz. Son sözlerinizi alabilir miyiz?
- Ali Rıza Atasoy : Bende size teşekkür ediyorum. Buralara kadar zahmet verip geldiğiniz için Taşovamız için gerek eğitim gerekse sanatsal anlamda çalışmalarımız artarak devam edecek. Bu arada sizler gibi basınla uğraşan arkadaşlarımız bizleri hiç yalnız bırakmıyor. Bundan dolayı herkese teşekkür ediyorum. Taşovanın sanatsal ve kültürel anlamda yapacağımız çalışmalar devam edecek bu anlamda sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.
- Sezgin Ünsal : Bizlerde sizlere çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert