Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
28 MART Perşembe 13:40

ESENÇAY DERNEĞİ BERKAY’I UNUTMADI

10 Aralık 2016 Cumartesi günü İstanbul Beşiktaş’taki hain saldırıda 39 emniyet mensubu ve 7 vatandaşımız şehit edilmişti.

TAŞOVA
Giriş Tarihi : 10-12-2017 23:56   Güncelleme : 10-12-2017 23:56
ESENÇAY DERNEĞİ BERKAY’I UNUTMADI

Menfur saldırıda Esençay köyünden Salim Akbaş’ın oğlu Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Mustafa Berkay Akbaş şehit edilmişti.

Şehit Berkay’ın şehadetinin 1. yıldönümünde İstanbul’da faaliyet gösteren Esençay Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ESYARDER, olayın meydana geldiği noktaya “UNUTTURMAYACAĞIZ” yazılı bir pankart ve Türk bayrağı görseli ile  bir çelenk bırakarak andı. Anma etkinliğinde Dernek Başkanı Ahmet Usta ve yönetim kurulu hazır bulundu. Şehit Berkay ile ilgili 10 Aralık günkü sayısında Hürriyet gazetesinin 1. sayfasından devamla  geniş bir yer ayırılarak şehitin anne ve babası ile röportaj yer alırken, şehit Berkay  yazılı basın ve sosyal medyada da anıldı.

ESYARDER’in yayınladığı Basın Bildirisi aynen şöyle:

Sivil Şehit M. Berkay Akbaş ile ilgili Basın Bildirisi

10.12.2016 Cumartesi günü, İstanbul İli Beşiktaş İlçesi Gazhane Caddesi üzerinde Beleştepe olarak bilinen mevkii ve Maçka Parkı'na giriş güzergahı olmak üzere 2 ayrı bombalı terör saldırısı gerçekleştirilmiş, “ Beşiktaş İnönü Spor Kompleksi; Vodafone Park” da oynanan Beşiktaş-Bursaspor futbol maçı bitiminde; Yerel saatle 22.30’da Maç sırasında görev yapmış Çevik Kuvvet polislerine yönelik düzenlenen bombalı terör eylemi neticesi 39 polis memuru 7 sivil olmak üzere 46 insanımızın hayatını kaybettiği
malumdur.
Söz konusu bu terörist hadisede Amasya ili, Taşova ilçesi, Esençay Köyü nüfusuna kayıtlı
16.07.1997 Doğumlu Zeynep ve Salim AKBAŞ oğulları 20 yaşındaki Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesiikinci sınıf öğrencisi Mustafa Berkay AKBAŞ kardeşimizi de kaybetmiş olmanın üzüntüsü içerisindeyiz.
Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, Şehit polislerimizin silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizin kederli aile ve yakınlarına tekrar başsağlığı dilerken Gazilerimizi minnetle, Şehit ve Gazi Ailelerini hürmetle anıyoruz. Şehitlerimizin ruhları şad olsun. Aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.
Ayrıca bu terör eyleminin; Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 1948 Tarihinde kabul edilen ‘’İnsan Hakları Evrensel Bildirisi’’nin kabul edilişinin 68.yıldönümü olan 10.12.2016 gününe denk getirilmesi manidardır. Zira ’İnsan Hakları Evrensel Bildirisi 3.Madde-Yaşamak, özgürlük ve kişi güvenliği
herkesin hakkıdır. şeklinde belirtir.

“Acımız büyük, yüreklerimiz yanmakta”

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert