Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
29 MART Cuma 17:27

Kirazın faydaları saymakla bitmiyor

Kirazın sapı, meyvesi, ağacının kabuğu, yaprakları, çiçeği, ayrıca ağacının gövdesinden elde edilen zamkı ilaç olarak kullanılmaktadır.

SAĞLIK
Giriş Tarihi : 14-06-2017 01:20   Güncelleme : 14-06-2017 01:20
Kirazın faydaları saymakla bitmiyor

    Böbreklerin dostu bu şirin meyve vücudumuzu zehirlerden arındıran çok değerli bir besindir. Kiraz böbrekleri çalıştırarak bol idrar söktürür. Vücudumuzda biriken ürat ve üre asidini dışarı atar. Bu sayede romatizma, damla, damar sertliği ve eklem kireçlenmelerine karşı yararlıdır.

     Kiraz her zaman karaciğerimizin dostudur. Fazla ilaç alımı, zehirlenmeler ve çeşitli hastalıklardan sonra şişen karaciğerin yükünü hafifletip iyileşmesine yardımcı olur. Zamanla karaciğer normale döner ve safra ifrazatı artar, hazım gücünü artırır. Nikotinin bünyeden atılmasının da en iyi yardımcısı kirazdır. Kabızlıktan şikâyetçi olanlar da mevsiminde bol bol kiraz yemelidirler. Kiraz, bünyesindeki bol fosforla sinirleri kuvvetlendirip sükûnet verir.

      Kiraz sapı şurubu: Kiraz saplarından elde edilen şuruplar idrar söktürücü olarak kullanılırlar. Bunun için 60 gr. kadar kiraz sapı 1 litre suda kaynatılarak düzenli olarak içilir. Kiraz sapının mükemmel bir idrar ve ödem sökücü etkisi vardır, bunun için de zayıflama rejimlerinin vazgeçilmezlerindendir

    . 15-20 gr. kadar kiraz çiçeğini 1 litre suda 15 dakika kadar haşlayıp içerseniz hem öksürüğünüzü keser hem de henüz ilacı bulunmayan nezlenizi geçirip göğsünüzü yumuşatır.

     Kiraz sapının suyu gençleştirir

      Yüz ve boyunun kırışan kısımlarına uyumadan önce kiraz suyu ile kompres yaparsanız o kısımlarınızda gençleşme olur ve kırışıklıklar gider. Kiraz insanı dinç ve sağlıklı kılarak yaşlılık belirtilerini geciktirir. Bu arada kirazın; dişleri çürüklere karşı koruduğunu ve dişlerin parlak görünmesini sağladığını da unutmayın

      İçinde neler var? A, B1, B2, B3, B6 ve C vitamini ile fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, potasyum ve demir; ayrıca protein ihtiva eder. Kirazların koyu renkli olanları daha çok demir içermektedir ve kansızlığa karşı oldukça etkilidir. Kirazdaki kalori oldukça düşüktür. Bünyesinde A vitamini barındıran bütün meyve ve sebzeler gibi kiraz da gözlerin kuvvetlenmesi için çok iyi bir yardımcıdır. Kirazın ihtiva ettiği fosfor sinirlerin yatışmasına da oldukça faydalıdır.

     Kış mevsimi bittiğinde güzel bir kiraz kürü sizi kendinize getirecek ve kış yorgunluğunuzu atmanıza yardımcı olacaktır. Kirazın sahip olduğu şeker çok çabuk kana geçer ve vücuda bol vitamin vererek hastalara direnç kazandırır. 
 

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert