Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
28 MART Perşembe 18:58

Kiraz bu sene memnun etti

İlçemizin Çaydibi Köyünde kiraz üreticiliği yapan Hakkı Elgün (66) bu yıl üretimden memnun olduklarını söyledi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-06-2017 19:42   Güncelleme : 08-06-2017 19:42
Kiraz bu sene memnun etti

Havaların yağışlı gitmesine rağmen bu yıl geçtiğimiz yıla göre kiraz üretiminden memnum olduklarını söyleyen Elgün: “İlçemize bağlı Çaydibi köyünde 6 dönümlük alanda kiraz üretimi yapmaktayım. Erkenci kirazlarımızın toplama işini tamamladık ve şu an verasa denilen ikinci kirazları topluyoruz.

Kiraz üretimi ilaçlaması, toplaması sulaması, budaması zor olan  ve zahmetli bir iş. Ancak her zorluğuna rağmen biz üretmeye devam edeceğiz. Üretmeyen bir toplumda yok olmaya mecburdur.

Bu yıl sezon başında kiraz fiyatları beş liraya kadar çıktı ancak şu an üç liradan satışını yapıyoruz. Bu fiyatlarla üretici para kazanmıyor.

Havaların yağışlı gitmesinden dolayı zararımız çok. Yağışlar kiraz ağaçların çiçek zamanı başladı bu ağaçların döllenmesini engelledi, yağışlı havalarda kiraz toplama işini yapamadığımız gibi  kirazda da çatlama yapıyor. Havaların ısınması ile hem kiraz kalitesi hem de kiraz üretimi arttı.

Geçtiğimiz yıl 6 dönümlük kiraz bahçemden üç ton kiraz üretmiştim bu yıl ise altı ton kiraz toplamayı hedefliyorum. Üretim geçtiğimiz yıla göre bu yıl çok iyi” dedi.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert