Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
20 NİSAN Cumartesi 01:58

TOKSOY 20. Yaşını Muhteşem Bir Geceyle Kutladı

TOKSOY 20. Yaşını Muhteşem Bir Geceyle Kutladı

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-01-2017 21:23   Güncelleme : 07-01-2017 21:23
TOKSOY 20. Yaşını Muhteşem Bir Geceyle Kutladı

Taşova Orman Köylüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği  20. yılını  Şehitleri Anma ve Yad Etme gecesi düzenleyerek gerçekleştirdi.

1997 yılında 7  kişi ile kurulan, bugün  600’den fazla bir aile topluluğu oluşturan TOKSOY-Derneğinin ,  20. yılını 7 Ocak 2017 Cumartesi günü Belediye düğün salonunda  düzenlediği  etkinliğe; Amasya CHP  Milletvekili Mustafa Tuncer, Belediye Başkanı  Bayram Öztürk,  İl Genel Meclisi üyesi Sezai Cingöz, siyasi parti  ilçe başkanları , STK kuruluşları, kurum amirleri  ve vatandaşlar katıldı.

Sunuculuğunu  Osman Duman’ın yaptığı gecedeki program  saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra  şehitler için Kur’an-ı  Kerim tilaveti  başladı. Dernek Başkanı Kazım Özdemir   1997 yılında 7 güzel insanla kurulan ve bu gün 20. yaşına  ulaşmanın mutluluğunu  dile getirdi.

TOKSOY –DER Başkanı Kazım Özdemir; ” 7 Ocak bizim için çok önemlidir bundan 20 yıl önce 7 güzel insan bir araya gelmiş,köylerden, kasabalardan gelen ve burada yaşayan insanları bir şemsiye altında toplayalım düşüncesi ile dernek kurulmuştur.  Bu halka büyümüş, 20 yıl sonra 16 köye ulaşmış, 615 haneye ulaşmıştır.2013 yılında bu aldığımız sorumluluğu layıki  ile yerine getirmeye çalıştık. Dernek üyelerimiz ile  yakından ilgilendik sorunlarını çözmeye çalıştık. Birlik ve beraberlik bağlarını kuvvetlendirmek için toplantılar yaptık , ziyaretlere gittik, iftar programları  sunduk. Taşova esnaflarımıza destek sağlamak amacı ile bizim  esnafımız kazansın sloganı ile 3000 broşür dağıttık.Yönetim kurulumuz ile beraber çalışmalarımızı sürdüreceğiz “ dedi

Amasya Milletvekili  Mustafa Tuncer, Belediye Başkanı  Bayram Öztürk  yaptıkları konuşmalarda Terörü lanetlendi, şehitler rahmetle anıldı. Birlik ve beraberlik vurgulandı. Geçmişte  kullandığımız ilgi çeken araç ve gereçlerin yer aldığı sahnede, derneğin  20 yıllık faaliyetleri  ve 15 Temmuz Darbe   gecesi slayt eşliğinde ilgi ile izlendi. Dernek yönetiminde bulunan  başkanlara plaketler veridi.

Geceye yöresel sanatçılardan; Elif  Dikmen ve Emir Üstün  sahneye asker kıyafeti ile çıktı. Okudukları parçalarla duygusal  anlar yaşandı. Türk bayrağını elinden hiç bırakmayan  Dikmen,  her Türk askerdir   duygusunu yaşattı. Program sonunda   hatıra fotoğrafları çekildi.

 

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert