Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
29 MART Cuma 12:52

AKÜDGEM Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi.

Amasya İl Merkezi ve İlçelerinde Mobilya ve Oto Tamir Sektörüne yönelik Esnaf ve Sanatkarlarımıza Proje bilgilendirme toplantıları yapıldı.

TAŞOVA
Giriş Tarihi : 08-12-2016 09:37   Güncelleme : 08-12-2016 09:37
AKÜDGEM Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi.

    Esnaf ve Sanatkarlara yapılan ilgilendirme toplantısı Taşova Müftülük Konferans salonunda gercekleşti. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sorumluluğunda Avrupa Birliği tarafından Finanse Edilen 5,5 Milyon Euro ‘ luk Esnaf ve Sanatkârlarımıza Yönelik En Büyük Yatırım Olan Ortak Kullanım Atölyesi ve Kobi İş Geliştirme Merkezinin Bir Arada Olduğu Proje ile Amasya il merkezi ve ilçelerinde Ahşap ve Ahşap ürünleri ile Mobilya Üretimi yapan ve otomotiv sektöründe mal ve hizmet üretim yapan KOBİ’nin kendi başlarına satın alamadıkları üstün teknolojiye sahip seri üretim makinelerinin bulunacağı bu tesiste sektörlerde hizmet veren işletmelerin bu makineleri kullanmak sureti ile kaliteli, verimli üretim ve hizmet yapmalarını sağlanacaktır.


    Proje Tamamlandığında Kentimize ve Bölgemizdeki KOBİ ve küçük işletmelerin Üretim maliyetlerinin %20 düşürülmesi ve üretimin optimum düzeye getirilmesiyle hedef grubun rekabet gücü %20 artacak. Üretim miktarı %30 artacak, iş kayıpları azalacak ve bunun sonucunda pazar payları artarak iş kayıpları önlenecek. İşletmelerin hayatta kalma süreleri uzayacak ve bu işletmelerde istihdam istikrarlı olarak artacak. KOBİ’lerde birlikte çalışma sonucu ortaklık kültürü gelişecek ve bu kültür işletmelerin gelişme ve büyümesine zemin hazırlayacaktır. Kurulacak merkezde verilecek danışmanlık ve eğitim destekleri ile KOBİ’lerin yeni pazarlar bulmaları ve uluslar arası pazarlara açılmaları sağlanacaktır.

    Bilgilendirme toplantısında Projenin Teknik Yardım Hizmeti işini yürütecek olan GOPA Danışmanlık Firmasında Proje Uzmanı Olarak görev yapan Paul Ravn JEPSEN daha önce Danimarka da bir örneği bulunan Ortak Kullanım Atölyesi sahibi olan “ Danısh Technological Institute de uygulanan Modelin örnek alınacağını ve Danimarka dan bu proje için 18 aylığına geldiğini, Türkiye de ve özelliklede Amasya da sizlerle bir arada olmaktan mutlu olduğunu belirtti. Bilgilendirme toplantısı Proje Kilit Uzmanı Murat GÜMÜŞ ve Proje Asistanı Ezgi KARAYAZI ‘ nın yaptıkları bilgilendirme sunumları ile son buldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert