Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
28 MART Perşembe 15:35

CHP’DEN ÜÇRETLİ ÖĞRETMEN GÖREVLENDİRİLMESİNDE YAPILAN HAKSIZLIĞA TEPKİ!.

Cumhuriyet Halk Partisi Taşova İlçe Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yeni eğitim ve öğretim döneminde ücretli öğretmen görevlendirilmesinde yapılan haksız uygulamalar ile ilgili basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması aynen şöyle:

TAŞOVA
Giriş Tarihi : 04-10-2016 00:24   Güncelleme : 04-10-2016 00:24
CHP’DEN ÜÇRETLİ ÖĞRETMEN GÖREVLENDİRİLMESİNDE YAPILAN HAKSIZLIĞA TEPKİ!.

  “İlçemiz yeni eğitim öğretim yılına başladı. Yeni eğitim öğretim yılının ülkemiz açısından başarılı geçmesini temenni ediyoruz. Eğitimde başarının temel direkleri vardır. Bunlar; öğrenci, veli, öğretmen ve okul idaresidir. Bu temel direklerden birinde bir arıza olursa başarısızlık kaçınılmazdır. Hele hele öğretmen çok önemlidir. İlçemizde öğretmen açığını gidermek amacıyla ücretli öğretmen görevlendirilmesi yapıldı. Bu görevlendirmeler liyakat esasına göre yapılmalıydı. Üzülerek görüyoruz ki ücretli öğretmen görevlendirmelerinde liyakate dikkat edilmemiştir.
 
  Sınıf öğretmenliğinde, okul öncesi öğretmenliğinde, fen ve teknoloji dersi öğretmenliğinde vs. ihtiyaçlar büyük oranda branş dışı, formasyonu olmayan, öğretmen kimliğine sahip olmayanlarla karşılanmıştır.
 Şimdi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne şu soruları sormak gerekir:
 
 Açık olan branşlarda yeterince müracaat olmamış mıdır?
 Neden branş dışı görevlendirmeler olmuştur?
 Öğretmenler varken neden öğretmen olmayanlara görev verilmiştir?

 
 Gerek ücretli öğretmenlik başvurusunda bulunan öğretmenlerden gerekse çocuklarının iyi eğitim alamamasından endişe duyan velilerden partimize yapılan şikayetler nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu konunun kamu oyuyla paylaşılıp yetkililerin dikkatine sunarak çözüm bulunmasını bekliyoruz. Konunun takipçisi olacağımızı kamu oyuna saygıyla duyururuz.”

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert