Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
19 NİSAN Cuma 15:16

ORGANİK ÜRÜNLER İLE İLGİLİ TOPLANTI YAPILDI

Son yıllarda gündeme gelen organik ürünlerin tanıtımı ile ilgili bir toplantı yapıldı.

TAŞOVA
Giriş Tarihi : 21-08-2016 11:05   Güncelleme : 21-08-2016 11:05
ORGANİK ÜRÜNLER İLE İLGİLİ TOPLANTI YAPILDI

  Toplantıya; Belediye Başkanı Bayram Öztürk, organik tarımla ilgili çalışmaları ile ön plana çıkan  İl Genel Meclisi üyesi Gönül Hayati Özkan, Düzce Organik Güvenilir Gıdalar Derneği Başkanı, Ralila Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Aydın, Ziraat Odası Başkanı Hasan Dikmen, Gıda Mühendisi Nilgün Demir, Ziraat Mühendisi Tanju Kaplan katıldılar.

  Ziraat Odası Başkanlık makamında 17 Ağustos 2016 Çarşamba günü saat 10.00’da başlayan toplantıda söz alan Rahmi Aydın; Organik ürün yetiştiriciliği ve pazarlanması, organik tavukçuluk, hakiki sirke, domates suyunun önemini vurgulayarak şöyle konuştu: ”Organik tarım ve organik tarım ile elde edilen ürünler, insan hayatında her geçen gün önemini daha da hissettirecektir. Bölgenizde çeşitli endemik bitkiler var. Organik tarım ile ilgili özel alan oluşturulması için girişim yapılmasının yanısıra, mevcut doğal bitkileriniz bol. Alıç, kuşburnu, kızılcık, salep, yer elması, Böğürtlen ve diğer doğal ürünleriniz gerekli şekilde değerlendirilirse köylerinizdeki insanlar bu ürünlerden para kazanabilirler. Bamya, soğan ayrı bir değerleriniz, ancak, büyük şehirlerde daha çok tutulan mor soğan neden denenmiyor” dedi.

  İlçe Tarım Müdürlüğü, Ziraat Mühendisi Tanju Kaplan bir sunum yaparak bölgemizdeki endemik ve diğer doğal ürünler ile ilgili doyurucu bilgiler verdi.

  Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Bayram Öztürk; “Köylerimizde bol miktarda acuk bulunuyor ve bilinçsizlikten dolayı heder olup gidiyor. İlçemizde her türlü doğal  ürünler mevcut bunların değerlendirilmesi noktasında belediye olarak bizler hazırız. Üreticilerimiz  eski alışkanlıklarından vazgeçmek istemiyor.” dedi

  İl Genel Meclisi üyesi Gönül Hayati Özkan, konu ile ilgili yaptığı çalışmaları özetleyerek; “İlçemiz çevresinde kapalı ve açık sulama sistemleri ile tarım arazilerinin sulanılabilirlik oranını artırdık. Aslında bu zengin ve çeşitli sebze ve meyve ürünlerimizin yanısıra doğal ve endemik bitkilerde çok önemli ve  avantajlı yayla ve arazilerimiz var. İlçemizdeki göçün önüne geçebilmek ve yeniden büyük Taşova’yı inşaa etmek için Belediye, Ziraat odası , İlçe Tarım müdürlüğü  ve sivil toplum kuruluşları ile bir bütün olmalıyız” dedi.

 Belediye tarafından verilen öğle yemeği sonrası Rahmi Aydın, Gönül Hayati Özkan, Tanju Kaplan ve Nilgün Demir, farklı endemik ürünlerin bulunduğu Boraboy ve çevre köylere gezi düzenleyerek organik bitki zenginliğimizi yerinde incelediler.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert