Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
28 MART Perşembe 15:49

YÜKSEL AKIN TMYO’DA İLK MEZUNİYET HEYECANI

2014- 2015 Akademik yılında eğitime başlayan Amasya Üniversitesi Yüksel Akın Taşova Meslek Yüksekokulu ilk mezunları, 2 Haziran 2016 Perşembe günü yapılan törenle diplomalarını aldılar.

TAŞOVA
Giriş Tarihi : 06-06-2016 22:15   Güncelleme : 06-06-2016 22:15
YÜKSEL AKIN TMYO’DA İLK MEZUNİYET HEYECANI

 Saat 17.00’de Kapalı spor salonunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşının okunması ile başlayan törene; Kaymakam Kudret Kurnaz, Yüksekokul binasını yaptıran merhum Yüksel Akın’ın eşi Vural Akın ve oğlu Kamil Akın, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Metin Orbay ve Üniversite akademik heyeti, Belediye Başkanı Bayram Öztürk, Cumhuriyet Başsavcısı Erdem Kocaoğlu, Cumhuriyet Savcısı Burak Ziya Gürgah, kurum müdürleri öğrenciler ve yakınları katıldı.


Program Cumhuriyet Ortaokulu halk oyunları ekibinin gösterisi ile başladı. Tören ilk mezuniyet heyecanı ve okul birincisinin yaş kütüğüne plaket çakması ile devam etti.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Spor salonundaki törende yıllardır Taşova’da yüksekokul özlemi olduğunu ve bu özlemi üniversite olarak giderdiklerini vurguladı.

Amasya Üniversitesi olarak okulun akademik alt yapısını sağladıklarını ve fiziki alt yapısını da Rönesans Holding’in gerçekleştirdiğini hatırlatan Prof. Dr. Orbay, “Taşova Yüksek Meslek Yüksek okulumuzda ulaştırma sektörü üzerine odaklandık. Çünkü ülkemiz hem havacılık sektöründe gerekse ulaştırma sektöründe önemli adımlar atmaya başladı.” dedi.

Törende bir konuşma yapan Kamil Akın öğrencilere “İnsanlar doktorlardan sonra canlarını sizlere emanet ediyor” dedi.

Mezun olan öğrencilere de tavsiye bulunan Orbay, “Hangi mesleği yaparsanız yapın en iyi şekilde yapmaya çalışın. Mesleğiniz ulaştırma ise en iyi şekilde yapın. Dini, ırkı, cinsi ayırt etmeksizin herkese sevgi ve umut taşıyın diyorum.” diye sözlerini tamamladı.

Törende; Kaymakam Kudret Kurnaz, Belediye Başkanı Bayram Öztürk ve okul Müdürü M.Burak Bilgin ve Vural Akın birer konuşma yaptılar.

Okulun ilk mezun olan öğrencileri mezuniyet heyecanı yaşarken , yakınlarıda tribünde duygusal anlar yaşadılar. İlk üçe giren öğrencilere Belediye ve çeşitli kuruluşlarca çeşitli hediyeler verildi.

Konuşmanın ardından mezun öğrencilere diplomaları dağıtıldı. Ardından öğrenciler, toplu halde havaya kep fırlatarak mezuniyetlerini kutladılar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert