Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
20 NİSAN Cumartesi 12:41

Dörtyol Merası Açılışı Yapıldı..

İlçemize bağlı Dörtyol köyünde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce organize edilen mera Açılışı yapıldı.

TAŞOVA
Giriş Tarihi : 16-05-2016 16:35   Güncelleme : 16-05-2016 16:35
Dörtyol Merası Açılışı Yapıldı..



İlçemize bağlı Dörtyol köyünde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce organize edilen mera Açılışı yapıldı. 

  Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program ilk olarak mehter gösterisi sahnelendi. Daha sonra ilk konuşmayı yapan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Lokman Gültekin açılışı yapılacak mera ve ilimizdeki hayvancılık faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

  Son konuşmayı yapan Vali İ. Halil Çomaktekin ise şunları kaydetti: “Hayvancılık sektörünün gelişmesi için birçok kurumumuz kredi, hibe, makine, araç vs. gibi konularda sektör temsilcilerine teşviklerde bulunuyorlar. Hayvancılık sektörünün gelişmesi için, bu sektörde çalışan çiftçi kardeşlerimize devlet eliyle yapacağımız en önemli destek hizmeti çayır ve mera alanlarının genişletilmesi ve ıslah edilmesidir. Çünkü hayvancılık sektöründe en önemli yem maliyetidir. Yem  maliyeti çok yüksek olduğunda bu sektörden kazanç elde etmeniz ve vatandaşlarımıza sağlıklı et yedirmemiz mümkün olmamaktadır. Ülkemizin meralarına baktığınızda özellikle küçükbaş hayvancılık için elverişli meralardır. Fakat dünya sıralamasına baktığınızda ise maalesef mera konusunda çok geride olduğumuzu görüyoruz. Rakamlara bakıldığında dünya sıralamasında 46. sırada yer alıyoruz.

  Meraların genişletilmesi ve ıslah edilmesi her geçen gün önem arz ediyor. Meraları ıslah etmediğinizde kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımızın istihdama ve ekonomiye katkıları azalmaktadır. Kırsal alanda yaşamak cazip hale gelmediği için bir süre sonra köyden göç edildiğini görüyoruz. Vatandaşlarımızın göç etmemesi ve hayvancılığın cazip hale gelmesi için köylülerimize mera alanları açmalıyız. Mevcut olanları korumalıyız, genişletmeliyiz ve ıslah etmeliyiz.

  İlimizde son yıllarda çayır ve meraların korunması, ıslah edilmesi ve verimliliğin arttırılması için önemli çalışmalar yürütülüyor. Geçen aylarda aynı şekilde Suluova’da mera ıslah alanının açılışına katıldık. Yeni alanları da devreye sokacağız. Mevcut olanları koruyacağız ve işgalini engelleyeceğiz. Bende Dörtyol Merasının ıslah edilmesinde emeği geçen başta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımıza ve emeği geçen herkese teşekkür eder, bu meranın hayvancılık sektörüne bereket getirmesini dilerim.” diye konuştu.

     Konuşmaların ardından  Vali Çomaktekin ve protokol üyeleri tarafından meranın açılışı gerçekleştirildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Kaynak Haber
Erhan GÜNDÜZ

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert