TÜBİTAK 47. Ortaöğretim Öğrencileri Arası Proje Yarışması Samsun Bölge finalinde METEM Müdür Yardımcısı Bilal ERTUĞRUL eşliğinde, coğrafya dalında Bilişim Teknolojileri Alan Şefi Nazım Emre ŞENYILMAZ danışmanlığında 12/B sınıfı öğrencilerinden Olcay COŞKUN ve Vahit KARA “Kar da Yağsın Dolu da” projesi , fizik dalında Elektrik Elektronik Tek. Alanı Öğretmeni Serdar TOKER VE Dursun UZUN danışmanlığında 11/A sınıfı öğrencilerinden Ali CİNGÖZ’ün “Cep Telefonu İle Cihazların Uzaktan Kontrol Edilmesi” projesi 1. olarak okulumuzu Ankara´da yapılacak olan TÜRKİYE finallerinde temsil etme hakkı kaza.
  

  OKUL MÜDÜRÜ OSMAN UYSAL YAPMIŞ OLDUĞU AÇIKLAMADA

              
HİÇ BİR BAŞARI TESADÜF DEĞİLDİR.
           Serüvenimiz 18 proje ile TÜBİTAK 47. Orta Öğretim Projelerine katılarak başladı. 31 Proje ile 9 Mart 2016 Çarşamba günü okul bahçemizde açtığımız Proje Fuarımız yoğun ilgi gördü. Öğrencisinden öğretmenine esnafından kurum amirlerine her kesim kendinden bir “İyi Fikir” buldu.  Projelerimiz kadar fuar organizasyonumuz da başlı başına bir projeydi. Heyecanımızı geniş kesimlerle paylaşmak Proje yapma fikrini başkalarında da oluşturmak adına yapılabilecek her şey bir planlama ile yapıldı ve takdir gördü.  Bitmedi.
      
      Aynı günün akşamı Amasya’dan seçilen 8 projeden ikisinin bizim projelerden olması bu işe verdiğimiz emeği teyit etti. Samsun bölgede Taşova’yı temsil ettik. Bölgede 1325 proje arasından ilk 100 de iki projemiz vardı. Ziyaretçilerin ve basının yoğun ilgisiyle karşılandı. Samsun Bölge Fuarı onlarca basın tarafından bizim projemizle takdim edildi.

     Ve.İki projemiz de alanlarında 1. Seçilerek bölgemizi temsil etmek üzere Ankara’da.  Ümit ederiz projelerimiz Türkiye’nin projeleri olacak dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak Haber
Erhan GÜNDÜZ