Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
28 MART Perşembe 21:58

KAVALOĞLU KÖYÜNDE BÜYÜK YANGIN

Kavaloğlu köyü Kadılar mezrasında bir evde sebebi henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın rüzgarında ve lodosun etkisi ile büyüde ve paniğe neden oldu.

TAŞOVA
Giriş Tarihi : 04-03-2016 09:40   Güncelleme : 04-03-2016 09:40
KAVALOĞLU KÖYÜNDE BÜYÜK YANGIN

  Yangına Amasya,Taşova,Erbaa,Ladik itfaiye ekipleri , Orman Müdürlüğüne bağlı yangın söndürme araçları ve iş makinaları ile müdahale edildi. Yaklaşık altı saatlik müdahalenin ardından yangın kontrol altına alındı.

  Yangın alanına gelen ve çalışmaları takip eden Taşova Kaymakamı Kudret Kurnaz gazetecilere yaptığı açıklamada
“Bugün Kavaloğlu köyü Kadılar mezramızda bir yangın olayı oldu bu yangın eski bir evde çıkan bir yangın. Fakat şiddetli rüzgarında etkisi ile yayıldı ve beş ev, iki ahır ve dört samanlık yandı.

  Bu üzücü olayın sevindirici yanı hiçbir can kaybı yaşamadık mal kaybı var telafi edilebilir. Şu an burada Amasya,Taşova,Erbaa ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Orman Müdürlüğü yetkilileri ile irtibata geçerek yardım istedim ve bu ekipler yoğun bir şekilde yangın söndürme faaliyetlerine katıldı.

   Şu an soğutma çalışmaları devam ediyor. Aşırı rüzgardan dolayı zorlanıyoruz ama birkaç saat içerisinde hem soğutma hem de kontrol altına alınmış olacak.
Kaymakamlık olarak mağdur olan insanlarımıza akşam sıcak yemek çıkaracağız. Ahırları yanan insanlarımıza seyyar ahır temin ediyoruz yarın onlar da kurulacak.
  İl Afet Müdürlüğümüzden bir ekip te burada olacak ve hasar tespiti yapacaktır.Evi yanan vatandaşlarımızı biz ilçe merkezine almayı teklif ettik ancak onlar burada çocukları ve yakınlarının yanında kalmayı tercih ettiler.

  Ben tekrar geçmiş olsun diyorum. Devletimiz büyük yaraları saracaktır ve telafi edecektir” dedi.
Köy muhtarı Vedat Aras ise

 Köyümüz Kadılar mezrasında sabah saat on gibi yangın çıktı nedeni bilinmiyor. Şükürler olsun can kaybımız yok.Köyümüz ilçe merkezine kırk kilometre uzakta olduğu için itfaiyelerin gelmesi zaman aldı.

Başta Kaymakamımız olmak üzer tüm kurumlarımız yetkililer geldi ve yanımızda oldular hepsine teşekkür ediyorum  dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert