Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
16 NİSAN Salı 11:27

CHP İLÇE BAŞKANI ÖZALP, GÜNDEME DAİR DEMEÇ YAYINLADI

12 Şubat 2016 Cuma günü Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Ömer Özalp, gündeme dair konularda gazetemize bir beyanat verdi.

TAŞOVA
Giriş Tarihi : 13-02-2016 10:59   Güncelleme : 13-02-2016 10:59
CHP İLÇE BAŞKANI ÖZALP, GÜNDEME DAİR DEMEÇ YAYINLADI

ily: helvetica, arial, sans-serif; font-size: 14px; color: rgb(20, 24, 35); font-weight: 700;">   ”AKP il başkanlarının tüm Türkiye’de talimatla yaptıkları suç duyurusu ve açıklamaları, bir kez daha göstermiştir ki, Recep Tayyip Erdoğan seçimle gelmesine ve tarafsız olma şartına rağmen Türkiye’nin değil, AKP’lilerin cumhurbaşkanı olmuştur. Maalesef Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin cumhurbaşkanı olmayı başaramamış, AKP örgütleriyle kol kola girmiş ve geri kalan herkesi hiçe saymıştır. ülkemizin binlerce meselesi varken iktidar partisi olma sorumluluğundan çıkmıştır. Konuyu Sayın Genel Başkanımızın ifadelerinde suç unsuru bulma umuduyla kendi düşüncelerini ifade edememiş ve edemeyen, demokrasi ile ilgili sadece kendilerine verilen talimatla demokrasi tanımı yapan AKP yönetimi; kendilerine verilen görevi layıkıyla yapmış olmanın mutluluğu içerisinde Türkiye genelinde adliye sarayları önlerinde şovlarına devam etmektedirler.

  Açıklamalarında; ”Bugün buraya arkadaşlarımızla beraber CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanımıza söylediği kırıcı ve hakaret edici cümleleri kınamak ve suç duyurusunda bulunmak için geldik. Kemal Kılıçdaroğlu’nu bu yüzden kınıyoruz.” sözleri yerinde olmayan sözlerdir. Yine AKP yönetimi bilmesi gerekir ki; Sayın Genel Başkanımızın yaklaşık üç hafta önce yaptığı kurultay ve grup toplantısındaki suç duyurunuza sebep konuşması, Anayasa’nın maddelerini referans göstererek Cumhurbaşkanımızın tarafsızlığı ve herkesin Cumhurbaşkanı olacağına ait vermiş olduğu ve tutmadığı söze, içtiği anda istinaden sarf ettiği sözlerdir. Fakat talimatla bir anda, tarafınıza verilen görevle adliye önlerinde şov yapma girişimleriniz kamuoyunda itibar görmediği gibi tarih önünde de sizleri kötü olarak hatırlatacaktır.

  AKP yöneticilerinin gündemi üç hafta geriden takip etmek yerine, iktidar partisi olma sorumluğunda hareket etmelerini isterdik. AKP yöneticilerini; -Daha önceki zamanlarda kutsal dinimize ve Kutsal kitabımız Kur-an’a Bakara -makara diye hakaret eden Egemen Bağış’a suç duyurusunda bulunurken görmek isterdik. – Ankara parsel parsel satılıyor dendiği zaman bu bize yakışmaz, iftirası bile kötü, adı şaibeye karışanlardan hesap sorulmalı derlerken görmek isterdik. -Sayın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a peygamberlik özellikleri yükleyenlere karşı suç duyurusunda bulunurken görmek isterdik. – Memleket sokakları hendek hendek kazılırken karşı durarak, şimdi kandırıldık demek yerine, tehlikeyi o gün görmelerini ve memleketimizin sokakları PKK terörüne bırakılırken tepki vermelerini görmek isterdik. – Ülkemizin son günlerdeki durumuna ve her gün vatan evlatları toprağa düşerken, iktidar partisi olma sorumluluğunda hareket etmelerini beklerdik. Uzaktan talimatla, 3 hafta gecikmeli, son derece samimiyetsiz ve mesnetsiz bir hal olduğu her şekliyle belli olan ‘suç duyurusu’ bulunma girişimlerinin şova yönelik olduğu kamuoyu tarafından görülmektedir.
  
  Bilinmelidir ki, bu ve benzeri girişimler tarih önünde hafızalardan silinecek ve Türk siyasi tarihinin karanlık sayfalarında kötü olarak anılacaktır. Bu ve benzeri girişimleri kınıyoruz. Anlaşılan o ki AKP’liler de diktatörün kim olduğunu bilmekte, onun için genel başkanımızın açıklamasından bu denli rahatsızlık duymaktadır. Görülen odur ki bugüne kadar hiçbir eylemde bulunmayan AKP örgütlerinin bu sessizliği ve genel başkanımızın açıklamalarını kabullenmeleri, birisini rahatsız etmiş. Suç duyurusu bulunmaları hakkında talimat bir yerden mi bilemem ama nereden geldiyse AKP’liler, talimatla mecburen bu eylem içine girmişlerdir. Çok açıktır ki, tüm ülkeye uygulanan baskıdan onlar da nasiplerini almış, bu açıklamaları yapmak zorunda kalmışlardır. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını hakaret sayıp suç duyurusunda bulunurken kendilerinin de aynı sözleri genel başkanımıza karşı kullanmış olmaları, AKP’deki kafa karışıklığını açıkça göstermektedir. Bu sözler eğer hakaret ve suç teşkil ediyorsa, suç duyurusunda bulunurken kendileri de suç işlemiş oldular. Bu trajikomik durumu da tüm hemşerilerimizin ve Türkiye’nin dikkatine sunuyorum. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”


     Ömer ÖZALP

CHP Taşova İlçe Başkanı

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert