Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
29 MART Cuma 12:32

Çiftçilere Tarım Sigortası Anlatıldı

Taşova da Ziraat Bankası ve Ziraat Odası tarafından düzenlenen programda çiftçilere tarım sigortası anlatıldı.

TAŞOVA
Giriş Tarihi : 04-02-2016 16:43   Güncelleme : 04-02-2016 16:43
Çiftçilere Tarım Sigortası Anlatıldı

 Müftülük Konferans salonunda düzenlenen toplantıya Ziraat Bankası Çorum bölge yöneticisi Vehbi Uzun, Ziraat Sigorta bölge yetkilisi İlker Duvan, Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Aydoğan, Taşova Ziraat Odası Başkanı Hasan Dikmen, Tarım İlçe Müdürü Mehmet Okur, Taşova Ziraat Bankası Müdürü Niyazi Dağaşan, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

 Tarsim Giresun Bölge Müdürü Bülent Yaşaroğlu, burada yaptığı konuşmada, Tarım Sigortası Kanunu'nun 2005 yılında çıktığını belirtti.

 Kanunun devlet tarafından her yıl yenilendiğini anlatan Yaşaroğlu, "Bu sistemi yöneten Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, sigorta şirketleri ve ziraat odalarının temsilcileri var. Bir tarafta devlet, bir tarafta sivil toplum kuruluşları ile bu sistem el birliği ile işletiliyor" dedi.

 Devlet destekli tarım sigortalarının kesinlikle kar amacı bulunmadığına dikkati çeken Yaşaroğlu, "Sistemin amacı güvenlik ilkesi ile tarım sektöründeki doğal afetlerden dolayı oluşacak zararı karşılamak. Tamamen üreticinin kendi kurumu. Sizler bu sistemin içerisinde yer alırsanız, aklınızdaki düşünceler sistemde yer alır. Tek şartı İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne kaydınızın olması.

 Sigorta kapsamında seralar, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar, kümes hayvanları, su ürünleri ve arı kovanı var. Bütün tarımsal üretimlerimizi sigorta kapsamında değerlendirebiliyoruz" diye konuştu.

 Tarım sigortası yaptırmayan üreticilerin sistem dahilindeki nedenlerden dolayı oluşan zararını asla 2090 sayılı Kanunun karşılamayacağını bildiren Yaşaroğlu, yalnız sigorta yaptıranların zararının karşılandığını ifade etti.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert