Hacca gitmek isteyen vatandaşlar ön kayıtlarını veya kayıt yenileme işlemlerini, 18-27 Ocak 2016 tarihleri arasında bağlı bulundukları il ya da ilçe müftülüklerine ya da Diyanet İşleri Başkanlığının resmi web sayfasından elektronik ortamda yaptırabilecekler.

  2016 yılında hacca gitmek üzere ilk defa kayıt yaptırmak isteyenler, kayıt ücretini yatırdıktan sonra Diyanet İşleri Başkanlığının resmi internet sayfasından http://hac.diyanet.gov.tr adresinden veya bağlı bulundukları il ya da ilçe müftülüklerinden temin edecekleri form dilekçe ile doğrudan ön kayıtlarını yapabilecekler.

 2015 yılında kuraya katılanlardan hacca gidemeyenlerin kayıt yenileme işlemleri ise Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından otomatik olarak yapılacak ve bunlar kayıt yenilemiş sayılacak. Ancak, hac konaklama türü ya da kayıt bilgilerinde değişiklik yapmak isteyenler müftülüklere başvurarak gerekli değişiklikleri müracaat süresi içerisinde yapabilecekler.

 Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü, kura çekiminden sonra kesin kayıt yapmaya hak kazanan vatandaşların, ‘kesin kayıt yaptırabilir’ belgelerinin, cep telefonlarına gelen kısa mesajdaki şifre ile alabileceklerinden, özellikle cep telefon bilgilerinin güncellenmesi gerektiği uyarısında bulundu.

 

 Kura Çekimleri 2 Mart’ta...

 Ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin tamamlanmasının ardından hacca gidecek adaylar, 2 Mart Çarşamba günü Diyanet İşleri Başkanlığı konferans salonunda çekilecek hac kurasıyla belli olacak.

 Suudi Arabistan’ın Kabe’yi genişletme çalışmaları dolayısıyla uyguladığı kota indirimi nedeniyle iki yıldır başvuru alınmamasının ardından bu yıl alınacak ilk başvurularda, 1,5 milyon vatandaşın kutsal topraklara gitmek üzere ilk defa başvurması bekleniyor.