Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
19 NİSAN Cuma 13:18

Dr. Nergiz; 'COVID-19'a Karşı Tırnak Temizliğine Dikkat Edin'

Amasya İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Nergiz, yeterince hijyen olmayan tırnak içlerinin mikropların barınmaları için uygun bir ortam oluşturduğuna dikkat çekerek, “Elleri yıkarken tırnaklara fırçalama yapılsa bile yine de tırnak altlarına yerleşen mikroorganizmaların tam temizlenemediğini biliyoruz.

SAĞLIK
Giriş Tarihi : 16-09-2020 12:02   Güncelleme : 16-09-2020 12:02
Dr. Nergiz; 'COVID-19'a Karşı Tırnak Temizliğine Dikkat Edin'

Tüm dünyayı kasıp kavurmaya devam eden Covid-19 enfeksiyonundan korunmanın ilk şartının sık sık ve doğru teknikle el yıkamak olduğunu artık hepimiz biliyoruz.

Peki tırnaklarımıza da aynı özeni gösteriyor muyuz?
Amasya İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Nergiz, yeterince hijyen olmayan tırnak içlerinin mikropların barınmaları için uygun bir ortam oluşturduğuna dikkat çekerek, “Elleri yıkarken tırnaklara fırçalama yapılsa bile yine de tırnak altlarına yerleşen mikroorganizmaların tam temizlenemediğini biliyoruz. Bu nedenle Covid-19'a karşı sadece el yıkamak yeterli gelmez, tırnakların bakımına da çok önem vermek gerekiyor” dedi.
O zaman aklımıza şu soru takılıyor: Covid-19'un bulaşmasını önlemek için hangi önlemleri almalıyız? Amasya İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Nergiz, Covid-19 enfeksiyonundan korunmak için tırnaklarımızın bakımında asla atlamamamız gereken 9 kuralı anlattı, önemli öneriler ve uyarılarda bulundu.

SABUNLA YIKAYIN
Gerek dezenfektan kullanımı gerekse sık sık el yıkama nedeniyle tırnaklarımızda kurumaya bağlı çatlamalar, kat kat ayrılmalar olabiliyor. Bunun önüne geçmek için ellerinizi temizlerken dezenfektan yerine mümkün olduğunca su ve sabun kullanın.

TIRNAKLARINIZI KISA TUTUN
Pandemi sürecinde Covid-19 enfeksiyonundan korunmak için almanız gereken en önemli önlemlerden biri, tırnaklarınızı kısa tutmak olmalı. Dr. Öner Nergiz mikropların aslında kısa tırnaklarda da barınabildiğine dikkat çekerek, “Bu nedenle elleri yıkarken tırnaklar da iyice ovalanmalı ve ellerin ardından kurutulmalı” dedi.

TIRNAKLARINIZI KESERKEN, SAKIN…
El hijyenine gösterdiğiniz özeni mutlaka tırnaklarınıza da göstermeli ve onları mümkün olduğunca kısa tutmalısınız. Ancak dikkat! Tırnakların derin kesilmeleri nedeniyle tırnak yatağı açığa çıkıyor ve bu durum tırnak diplerinde bakterilerin oluşturacağı enfeksiyona sebep olabiliyor dedi.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert