Amasya ve Samsun İlleri merkez Suluova, Taşova, Ladik, İlçeleri, köyleri ile Amasya ili Soku, Kuzualan, Seyfe, Karakise, Aktaş, ve Destek köyleri sınırları içerisinde Soğanlı ve Büyükkızoğlu Köyleri sınırları alanında Doğares Elektrik Üretim A.Ş. tarafından yapılması planlanan " Doğa Rüzgar Enerji Santrali (10 Adet Türbin - 53 Mwm/49 Mwe)" Projesi ile ilgili olarak Bakanlığa sunulan ÇED başvuru dosyası 25.11.2014 tarih ve 29186 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren  ÇED Yönetmeliğinin 8. maddesi doğrultusunda incelenerek ve uygun bulundu.

Bu kapsamda, Projenin ÇED süreci başladı.

Çevresel Etki Değerlendirme süreci tamamlanana kadar projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler değerlendirilmek üzere Amasya Valiliği (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Enerji Bakanlığına verilecektir.

Proje ilerleme adımlarından biri olan Halkın Katılım Toplantısı İl Müdür Yrd. Osman TOK başkanlığında, ÇED Şube Müdürümüz Ayşe Betül ÖZDAL, Çevre Mühendisleri Adem BODUR, Yılmaz KÖKSAL, Osman AKYILDIZ, Bahadır KARAKAŞ, Kübra YÖRÜK, Mustafa ÖZER ile Bakanlık adına, Bakanlık personelleri Enerji Şube Müdürü Sibel YILDIZ, Çevre Mühendisi Nihal BAŞÇI' nı katılımları ile  01.09.2020 tarihinde Karakise Köyünde Köy Muhtarları ve halkın katılımıyla gerçekleştirldi.  

Süreç Bakanlık takibinde devam etmektedir.