Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
28 MART Perşembe 18:49

Kösterelioğlu 'Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilkokul öğrencilerine iki yeni çalışma seti hazırlandı'

Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. İlker Kösterelioğlu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilkokul öğrencilerine iki yeni çalışma seti hazırlandığını duyurdu.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 11-08-2020 10:25   Güncelleme : 11-08-2020 10:25
Kösterelioğlu 'Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilkokul öğrencilerine iki yeni çalışma seti hazırlandı'

Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. İlker Kösterelioğlu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilkokul öğrencilerine iki yeni çalışma seti hazırlandığını duyurdu.

Müdür Kösterelioğlu; “Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk ilkokul 1, 2, 3 ve 4'üncü sınıf için 'Öğrenmeye Hazırım' seti hazırladıklarını, Bu setin dört kitabı olduğunu,1'inci sınıflara özel üç fasikül halinde 'Tohum' adlı bir set hazırladıklarının, Burada da çocuklarımızın dinleme, konuşma, okuma, yazmayı içeren dört dil becerisinin temel alındığının, Velilerimiz, çocuklarımız 'Öğrenmeye Hazırım' ve 'Tohum' setlerine EBA'dan dijital olarak erişebileceklerinin, çocuklarımızı, velilerimizi desteklemek için çalışmaların süreceğini duyurdu” dedi.

Ayrıca Bakanımız Ziya Selçuk velilere ilişkin çalışmaların olduğunu da duyurdu diyen Müdür Kösterelioğlu” Bakanımız Sayın Ziya Selçuk'un belirtiği gibi, yaz tatili ne kadar uzarsa çocukların öğrenme kayıpları da o kadar artacak. Bu nedenle destekleri arttırıp bu kayıpları azaltmak istiyoruz. Türkiye'nin eğitim alanında bu süreci en az kayıpla atlatması için elimizden geleni yapacağız, çocuklara destek olmak, velilerin çocuklarıyla ilişkilerine katkı sağlamak ve öğrencilerin öğrenme kayıplarını azaltmak amacıyla alanında ilk olma özelliğini taşıyan birçok çalışmayı Bakanımız öncülüğünde hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu

İl Milli Eğitim Müdürü Kösterelioğlu, “Sayın Bakanımız Ziya Selçuk çalışma seti ile ilgili şu bilgileri aktardı;

“Önceki yıllarda yaz ayları çoğunlukla çocukların oynadıkları ve eğlendikleri bir tatil şeklinde geçiyordu. Artık yaz aylarının daha dolu bir şekilde geçmesini istiyoruz. Bu süreçte Eğitim Bilişim Ağı (EBA) internet sitesi ve EBA TV Yaz Okulu üzerinden öğrencilere sosyal-duygusal, akademik ve kariyer gelişimlerini desteklemek için alternatifler sunmaya devam ediyoruz. İlkokul öğrencilerine destek olmak için 'Arkadaş' isimli tatil kitaplarını hazırladık ve yaklaşık 5 milyon 300 bin çocuğa ulaştırdık. Arkadaş ile Milli Eğitim Bakanlığı yayınları arasında ilk defa hikaye üzerinden bir ders anlatımı yapıldı, oyun, eğlence ve kazanımlar iç içe geçirildi, çocukların kendi yaşantılarıyla, aile büyükleriyle yaşantılarıyla, müfredat arasında bağlantı kuruldu. Ortaokullara destek için de 'Tabii' uygulamasını 9 Temmuz'da ilan ettik. Orada da ortaokul öğrencilerimize yönelik bir dijital platform hazırladık, mobil uygulama oluşturduk. Orada oyun ve ders iç içe. Yaz tatili ne kadar uzarsa çocukların öğrenme kayıpları da o kadar artacak. Bu nedenle destekleri arttırıp bu kayıpları azaltmak istiyoruz. Çocuklara eğlenceli, oyun tabanlı içerikler sağlamak istiyoruz. Bu kapsamda ilkokul 1, 2, 3 ve 4'üncü sınıf için 'Öğrenmeye Hazırım' seti hazırladık. Bu setin dört kitabı var. Her birinde de Türkçe, matematik, sosyal bilgiler, fen bilgisi ve hayat bilgisi içerikleri söz konusu. Çok eğlenceli ve dinamik bir yapıda. Normal ders kitabının biraz dışında, çocukların ilgisini çekecek birtakım içerikler, bilmeceler, oyunlar, gerçek yaşamdan kesitler var. Bunların hepsi temel kazanımlarla da bağlantılı. Çocuklar 'öğrenmeye hazırım' derken gelecek seneye hazırlar mı? Bu da bizim problemimiz. Yani yüz yüze eğitim geciktikçe, biz ne tür kayıplar olduğunu ve telafi eğitiminin içeriğinin ne olması gerektiğini yeniden yeniden değerlendiriyoruz ve dünyayı da izleyerek, başka ülkeler ne yapıyor diye bakıyoruz. Setlerde dersin yanı sıra geçmişten günümüze değerlere atıflar da ailelerin çocuklarıyla ilişkisini güçlendirecek çalışmalar da var.

EBA'DA 1'İNCİ SINIFLARA 3 FASİKÜLLÜK SET

'Öğrenmeye Hazırım' setiyle öğrenciler isterlerse üst sınıflarla, isterlerse de alt sınıflarla ilgili derslerin içeriğine bakabilecek, gelişim durdurulamayacak. 1'inci sınıf öğrencilerine yönelik 'Tohum' isimli bir kitap seti daha hazırladık, 1'inci sınıfları niye ayırdık? 1'inci sınıf okula yeni başlanılan bir sene. Çocuklarımızın öğretmenleriyle yüz yüze eğitimleri yarım kaldı. Bu nedenle EBA televizyonunda da burada 1'inci sınıflara bir ayrıcalık yaptık. 1'inci sınıflara özel üç fasikül halinde 'Tohum' dediğimiz bir set hazırladık. Burada da çocuklarımızın, dinleme, konuşma, okuma, yazmayı içeren dört dil becerisinin temel alındığı bir yaklaşım sergiledik. Öğretmenlerimiz ve akademisyenlerimizin birlikte hazırladıkları ve beraberce oluşturdukları bir içerik. Aynı zamanda da çocuk edebiyatının seçkin yazarlarının birtakım eserlerinden alıntılar var. Çocukların eğlenerek tekrar etmesini, oynayarak öğrenmesini istiyoruz. Kitap setini çocukların eğlenerek ve kendi hızlarını dikkate alarak ilerleyebilecekleri şekilde hazırladık." dedi.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert