Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
19 MART Salı 08:17

Boraboy Gölü Yeni Yüzü ile Ziyaretçilerini Bekliyor

Amasya Taşova İlçesi'nin Turizm de kaynak değerlerimizden olan ve sahip olduğu doğal güzelliği ile ziyaretçilerin uğrak yeri haline gelen Boraboy Gölünde İl Özel İdaresince peyzaj çalışması yapılarak yeni yüzüne kavuştu.

TAŞOVA
Giriş Tarihi : 07-08-2020 10:53   Güncelleme : 07-08-2020 10:53
Boraboy Gölü Yeni Yüzü ile Ziyaretçilerini Bekliyor

Amasya Taşova İlçesi'nin Turizm de kaynak değerlerinden olan ve sahip olduğu doğal güzelliği ile ziyaretçilerin uğrak yeri haline gelen Boraboy Gölünde İl Özel İdaresince peyzaj çalışması yapılarak yeni yüzüne kavuştu.

Boraboy Gölü Tabiat Parkı rekreasyonel gelişim alanında yer alan tesisin çevresinde yaklaşık 2.600 m2 alanda yapısal ve bitkisel peyzaj düzenlemesi ile göl kenarına seyir iskelesi yapım işi; Orta Karadeniz Kalkınma Ajansından (OKA) hibe desteği alınarak İl Özel İdaresi bütçesiyle, Plan Proje Yatırım İnşaat Müdürlüğünün teknik desteği ve kontrollüğünde gerçekleştirilerek, vatandaşların hizmetine sunuldu. 

Amasya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdin ACAR, "İl Özel İdaresi olarak İlimizde önemli bir turizm mekânı olan Boraboy Gölünde, doğal yapısı bozulmadan estetik dokunuşlarla projemizi tamamladık ve böylelikle bir doğa harikası olan Boraboy Gölü yeni yüzü ile ziyaretçilerine kapıları açmış oldu” dedi.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert