Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
29 MART Cuma 08:56

KEMAL KILIÇDAROĞLU " MHP HER ŞEYE 'HAYIR' DİYOR, AKP İSE 'BİZİ KANDIRDILAR' DİYOR" DEDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Amasya mitinginde konuştu. Konuşmasında MHP'yi eleştiren Kılıçdaroğlu, "Her şeye 'hayır' diyorsan niye seçime giriyorsun?" dedi.

TAŞOVA
Giriş Tarihi : 06-10-2015 18:17   Güncelleme : 06-10-2015 18:17
KEMAL KILIÇDAROĞLU

                KEMAL KILIÇDAROĞLU " MHP HER ŞEYE 'HAYIR' DİYOR, AKP İSE 'BİZİ KANDIRDILAR' DİYOR" DEDİ

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Amasya mitinginde konuştu. Konuşmasında MHP'yi eleştiren Kılıçdaroğlu, "Her şeye 'hayır' diyorsan niye seçime giriyorsun?" dedi.

        Konuşmasında hükümete yüklenen Kılıçdaroğlu, vatandaşlara seçim vaatlerini anlattı ve CHP'ye oy istedi.

            Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

        ''Biz yetkimizi halktan alacağız. Sizden yetki istiyorum. Bu seçimler normal seçim değil. 13 yıldır iktidardalar ne zaman sıkışsalar bizi kandırdılar. Çözüm süreci başlattılar 24 Ağustos 2012 tarihinde dönemin başbakanını yani sayın Erdoğan'ı ziyaret ettim. Çözüm süreciyle ilgili attığı adımların yanlış olduğunu sorunu çözmek istiyorsanız size yol haritası vereceğiz dedik. Siz anlamazsınız dediler. 7 Haziran'da seçim oldu meydan meydan dolaştılar 400 milletvekili çıkmayınca bu toplumun önüne acıyı gözyaşını şantaj olarak koydular. Bu millet şantaja boyun eğmez.

        Sıkıştıklarında bir tane suçlu buluyorlar. Sen hükümetsin eğer bir terör örgütü seni kandırıyorsa senin başbakanlık koltuğunda işin ne? 'Paralel bizi kandırdı.' Sen çocuk musun? Kandırıldığını söyleyen bir hükümet Türkiye'yi yönetemez. Dış politika... Suriye konusunda yanlış yapıyorsun dedim. Suriye'de artan kanın bedelleri ne olacak? Dış politika milli olmak zorundadır. Dış politikada hükümetin yaptığı bir hatanın faturasını bütün millet çeker. 2 milyon 225 bin Suriyeli kardeşimiz var. Ne olacak bu insanlar? Esad bizi kandırdır diyorlar sen çocuk musun Esad seni kandırsın? Kandırılacaksan senin o koltuklarda ne işin var? Bu seçimlerde sizden tek isteğim var düşünerek sandığa gidin. Davulla zurnayla değil... Futbol kulübü gibi parti tutmaktan vazgeçelim. Hangi parti vatandaşın soyulmasına engel oluyorsa hangi parti adaletten yanaysa o partiye gidin oy verin.Şehidimiz olduğu için Tokat'taki mitingi iptal ettik. Bize yakışmaz dedik şehit varken miting yapmak. Şehit cenazelerine giden gazilerle en çok beraber olan genel başkanım. CHP'nin iktidarında bütün gazilerimiz ve şehit yakınları bir milletvekili hangi sağlık haklarından yararlanıyorlarsa onlar da yararlanacaklar. Hangi şehit cenazesine katıldıysam bu ülkenin gariban aileleri fakir ailelerin çocukları. Ensesi kalının çocuğu yok. Acı bana sefalet ona böyle bir düzenin olmaması lazım.''

            MHP'YE: HER ŞEYE 'HAYIR' DİYORSAN NİYE SEÇİME GİRİYORSUN?

        Dedim ya "Türkiye'nin sorunların kim çözer?" diye... Bir örnek verdim; iktidar partisi. Hiçbir sorunu çözmedi, sadece ceplerini doldurdular, sadece köşeyi döndüler. İkinci parti de (MHP) sağolsun her şeye "hayır" diyen parti. Koalisyon kuralım; hayır. Sen Başbakan ol; hayır. Şunu söylüyorum; 'hayır' diyorsan her şeye neden seçime giriyorsun kardeşim?

        Üçüncü parti o denklem dışı zaten. Geriye bir parti kalıyor; Cumhuriyet Halk Partisi. Türkiye'nin sorunların en iyi tespit eden, en iyi çözümler üreten, Ortadoğu'ya da ülkeye de barışı getirecek olan parti Cumhuriyet Halk Partisi'dir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert