Ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de Kurban Bayramı nedeniyle çarşılarda yoğunluk başladı. Bayramın yaklaşması ile birlikte kurban kesecek vatandaşlar, bıçak ve satır gibi aletlerini biletmek için ustaların yolunu tuttu. Bıçak satıcıları ve bileyicileri de tam mesai ile artan talepleri karşılamaya çalışıyor. Kaliteli kurbanlık bıçak fiyatlarının 35 ile 50 TL arasında değiştiğini ifade eden 40 yıllık bileme ustası Hüseyin Kurt ülkemizi etkisi altına alan  korona virüs salgını nedeniyle bilemede geçen seneki fiyat üzerinden 5 TL aldıklarını belirtti.

     Yoğun bir mesai harcadıklarını ve gelen siparişlere yetişmekte güçlük çektiklerini belirten Kurt, “ 40 yıldır sıcak demir ustalığından gelmekteyim. Kurban bıçaklarını bileme  işi gerçekten  ustalık isteyen bir iştir.Ustalıkla bilenen  bıçağı  tekrar  bileği taşından çıkartıyoruz. Son olarak  KILAVI'nı alıyor ve müşterimize teslim ediyoruz. Bıçak bizi tanır bizde bıçağı iyi tanırız. Kurban Bayramı sebebiyle yoğunluk var. Şu anda gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz. Köylerden geleni de var, ilçelerden geleni de. Herkes burayı biliyor ve şu an çok yoğunuz.  Yoğunluk nedeni ile kardeşim Hasan Kurt da  Samsun caddesi üzerinde  bıçak bileme tezgahı açtı. Bu işin ustasıyız. Bizi müşterilerimiz tercih ediyor . Sabah saat 9 gibi geliyoruz, işin yoğunluğuna göre bazen gece bire kadar çalışıyoruz “dedi

     En büyük isteklerinin vatandaşların bilemeyi son güne bırakmamaları olduğunu dile getiren Kurt, “Bayram yaklaştıkça daha da yoğunlaşacak. Hemşehrilerimizden ricamız bu işi son günlere bırakmamaları. Bıçaklarını erken getirmelerini temenni ediyoruz. Çünkü daha itinalı ve temiz olur. Hem kalabalığa kalmaz hem de bu hastalık sürecinde dükkanda fazla sıkışıklık olmaz" ifadelerini kullandı.