Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Taşova ve diğer ilçelerde yürütülen hizmet içi eğitim faaliyetleri kapsamında Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) eğitimleri tamamlandı.

Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülen hizmet içi eğitim faaliyetleri kapsamında Bakanlık tarafından uygulamaya konulan; Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) desteklediği, Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) sisteminin ilimizdeki tarımsal üreticiler ile alıcılara tanıtılarak sisteme kaydedilmelerini sağlanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda İl Müdürlüğünce İlçe Müdürlüklerde görev yapan tüm personellere, sistem sorumluları tarafından DİTAP eğitimi düzenlendi. Konu uzmanlarınca hazırlanan sunuların katılımcılarla paylaşıldığı eğitimde konunun önemi anlatılarak, personellere ilçelerdeki bütün tarımsal üreticiler ve alıcıların sisteme kayıtlarının yapılmasının hedeflendiği ifade edildi.

İl Müdürü Zekeriya Şeker; İl Müdürlüğü personellerinden sonra Merzifon ve bütün ilçelerde görevli personellerin de Dijital Tarım Pazarı ile ilgili eğitimlerinin tamamlandığını, önümüzdeki dönemde tüm personelle sahaya inerek üreticilere yüz yüze eğitimler verileceğini ve kısa sürede tüm paydaşların DİTAP sistemine kayıt olmalarının hedeflendiğini söyledi.