Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
20 NİSAN Cumartesi 01:59

LGS Sınavının Hazırlıkları Tamamlandı

Merkezî Sınavla Öğrenci Alacak Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin Anadolu Teknik Programları ve Özel Program ve Proje Uygulayan Ortaöğretim Kurumları"na öğrenci seçmek amacıyla yapılacak LGS sınavı 20 Haziran 2020 tarihinde gerçekleştirilecek sınava dair hazırlıklar tamamlandı.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 17-06-2020 11:23   Güncelleme : 17-06-2020 11:23
LGS Sınavının Hazırlıkları Tamamlandı

Merkezî Sınavla Öğrenci Alacak Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin Anadolu Teknik Programları ve Özel Program ve Proje Uygulayan Ortaöğretim Kurumları"na öğrenci seçmek amacıyla yapılacak LGS sınavı 20 Haziran 2020 tarihinde gerçekleştirilecek sınava dair hazırlıklar tamamlandı

2019-2020 öğretim yılında 8'inci sınıfın birinci döneminde uygulanan öğretim programları esas alınarak gerçekleştirilecek ve iki oturum hâlinde uygulanacak sınavda çoktan seçmeli 90 soru sorulacak. Öğrencilere, 8'inci sınıf Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil soruları birinci oturumda, ikinci oturumda ise Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden sorular yöneltilecek.

Pandemi Engeli

Tüm dünyayı etkisi altına alan Pandemi nedeniyle sınav takviminde ve uygulamasında değişikliklere gidildi. Güncellenen kılavuzda sınav tarihi güncellendi. 2019 yılında öğrencilerin sınava girecekleri okullar değiştirilirken bu süreçte hem ulaşım imkânlarını göz önüne alarak hem de öğrencilerimizin kaygı düzeylerini düşürebilmek için Bakanlıkca öğrencilerin şu anda kayıtlı oldukları kendi okullarında sınava girmeleri kararı alındı.

Pandemi nedeniyle bir önceki yıllarda 2019 yılında sınav düzenlenen okul sayısı 3 bin 769 iken kendi öğrencilerimize kendi okullarında sınava girme kolaylığı sağlanması amacıyla yapılan düzenleme nedeniyle bu yıl sınav yapılacak okul sayısında yaklaşık beş katlık bir artışa neden oldu. Yaklaşık 17 bin 932 okulda sınav olacak. Bunun yanısıra alınan önlemler kapsamında öncelikle sınavın yapılacağı tüm okulların sınavdan önce dezenfeksiyonu yapıldı. Tüm okullarda sınav görevlileri ve öğrencilerin tamamına Bakanlık tarafından ücretsiz maske temin edildi. Tüm sınıflarda ihtiyaç halinde kullanılmak üzere dezenfektan malzemeleri bulundurulacak. Öğrenciler sınava girecekleri okullara geldiklerinde beklemeden ve sosyal mesafeye dikkat ederek ve elleri dezenfekte edilerek sınıflara alınacaklar. El dezenfektanı uygulamasının sınav binası ya da salon girişinde yapılması için okullar tarafından gerekli tedbirler alındı. Sınıfların kapasitesi sosyal mesafe için uygun hale getirildi. İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzce oluşturulan ekipler dahilinde sınav yapılacak tüm okullar tek tek kontrol edilerek alınan önlemler yerinde incelendi.

Sınav Giriş Belgeleri Sınavda Hazır Olacak

Sınava girecek tüm öğrencilerin sınava giriş belgeleri sınavdan önce sınava girecekleri okuldaki sınıfta oturmaları gereken masaya konulacak. Pandemi sürecinde geçerli kimlik belgesinde fotoğraflı kimlik belgesi çıkartılmasında yaşanabilecek zorlukları göz önüne alarak 2020 LGS'de geçerli kimlik belgelerinde fotoğraf olma koşulu da çıkartıldı.

Geçen yıllarda sınav günü sınav bitiminden 1 saat sonra öğrencilere verilen soru kitapçıkları, bu yıl olası yoğunluğun önüne geçilmesi için 22 Haziran Pazartesi gününden itibaren isteyen öğrencilerin velilerine okul yönetimince dağıtılacak.

Sınav Giriş Yeri Bilgileri Açıklandı

LGS kapsamındaki merkezi sınava girecek öğrenciler, sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgilerine Buradan  ulaşabilecekler.

İlimiz LGS Sınavına Hazır

Amasya İl Millî Eğitim Müdürü Doç. Dr. İlker Kösterelioğlu 20 Haziran 2020 Cumartesi gerçekleştirilecek LGS sınavı ve devam eden çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. İlimizde 99 okulda, 445 salonda 5.554 öğrencinin sınava gireceğini belirten İl Müdürümüz, " Başta Sayın Bakanımız Prof. Dr. Ziya Selçuk liderliğinde bütün Millî Eğitim Bakanlığı olarak hafta sonu gerçekleştirilecek sınava  dair hazırlıklarımızı tamamladık. İlimizde sınav düzenlenecek merkez ilçede  35 toplamda 99 okul ve 445 sınav salonu dezenfekte edildi. Sınav kapsamında 21.351 maske, 980 siperlik, 2.600 çift eldiven, 654 dezenfektan,  9,60 ton sıvı sabun,  9.70 ton dezenfektan kullanılmaya hazır olarak temin edilmiştir. İlimizde 738 öğretmen/idareci sınavda görev yapacaktır" dedi.

Öğrencilerimizin Her Daim Yanındayız

LGS sınavı hakkındaki açıklamalarına devam eden İl Müdürü Kösterelioğlu, "Bilindiği üzere örgün eğitim faaliyetlerine pandemi nedeniyle ara verilmişti.  Öğrenciler evlerinde geçirdikleri süre zarfında eğitim öğretim faaliyetlerini desteklemek amacıyla Bakanlığın faaliyetlerinin yanı sıra İl Müdürlüğü olarak birçok faaliyette bulunduk. Sınavlara hazırlık kapsamında çevrimiçi sınav sistemini 18 Nisan 2020 tarihinden itibaren faaliyete geçirdik. Toplamda 11 adet çevrim içi deneme sınavı düzenlenmiştir. Bu sistemde öğrenciler sınavda yanlış yaptıkları soruların videolu çözümlerine ve konu anlatımlarına ulaşabilmektedir. Ayrıca "12 Soru ile LGS'de Finale " adlı projemiz kapsamında her gün 12 adet yeni nesil soru ve video çözümleri ile öğrencilerimizi günlük olarak sınava hazır tuttuk. Bakanlığımızın Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri birimince hazırlanarak öğrencilerimizin hizmetine sunulan soruların video çözümlerine de öğrencilerimiz Müdürlüğümüz youtube kanalı üzerinden ulaşabilmektedir." dedi.

"Öğrencilerimizin sınava sadece akademik olarak değil, mental olarak hazırlanmalarını sağlamak amacıyla alanında uzman psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenlerimiz ile, sınav kaygısı ve baş etme yöntemleri, sınav stratejileri, verimli ders çalışma yöntemleri, Covid 19 kaynaklı stres ve etkileri vb. konularda öğrencilerimize rehberlik ve danışma hizmetlerini çevrim içi sistemler üzerinden "Rehberlik Buluşmaları" çalışmamızla öğrencilerimize ulaştırdık." diyerek sözlerini sürdüren İl Müdürü "Küçük adımlar, Büyük başarıların Habercisidir sloganıyla öğrencilerimizin pandemi sürecinden oluşan olumsuzluklardan en az şekilde etkilenmeleri için büyük çaba sarf ettik. Öğrencilerimizin bu sınavda başarılı olacaklarına inancım tamdır. Öğrencilerimize hafta sonu gerçekleştirilecek sınavda başarılar diliyorum." diyerek sözlerine son verdi.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert