Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
19 MART Salı 12:20

Samsun Sağlık Müdürü Uyardı! Rehavet Var, Yeni Vakalar Geliyor

Samsun İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşlar arasında şu an en hatalı davranışın tehlike geçmiş gibi davranmak olduğuna dikkat çekti.

SAĞLIK
Giriş Tarihi : 06-06-2020 14:38   Güncelleme : 06-06-2020 14:38
Samsun Sağlık Müdürü Uyardı! Rehavet Var, Yeni Vakalar Geliyor

Samsun İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşlar arasında şu an en hatalı davranışın tehlike geçmiş gibi davranmak olduğuna dikkat çekti. Vaka sayısını sıfırlamaya çalıştıkları bir dönemde  filyasyon ekipleri tarafından 8 bin kişiye ulaşılıp gerekli bilgilendirme ve takipler yapılmış olmasına rağmen, hala il dışından resmi izinle memleketine gelenlerin davet verdiğini ve bu davetlere onlarca insanın yayılım riskini düşünmeden katıldığını belirten Müdür Oruç, bu tabloda vaka sayısını sıfırlamanın kısa vadede kolay olmayacağını ifade etti.

KURALLARA UYULMAZSA HERKES RİSK ALTINA GİREBİLİR
Böyle bir ortamda hala "bayramda sokağa çıkma yasağı vardı, bayram sonrası ziyaretlerimi yaparım" düşüncesinde olanların bulunduğunu söyleyen Oruç, bu davranışın son derece yanlış olduğunu, ev ziyaretlerinin, özellikle il dışından gelenlerin ziyaretlerinin bir süre ertelenmesi gerektiğini, yakın zamanda hizmet vermeye başlayacak camilerde de ibadet sırasında belirtilen kurallara uyulmasının önem arz ettiğini, ne kadar bir arada olup, sosyal mesafe kurallarını ihlal edersek, herkesin o kadar çok risk altına gireceğini hatırlattı.

VAKALAR AİLE İÇİNDE YAYILIYOR
Samsun’da vakaların özellikle aile içinde yayıldığına dikkat çeken Oruç, “İlimizde aileler nedense hastalığın kendilerine aile dışındaki bir kişiden bulaşacağı düşüncesiyle hareket ediyor. Bu nedenle akraba ziyaretlerine ve sıkı aile ilişkilerine devam ediyorlar. Böyle olunca tek pozitif vakayla başlayan bulaş, aynı aileden 8-10 kişinin pozitif olmasıyla sonuçlanıyor. Herkesi bu durumu dikkate alıp, aile ziyaretlerine ara verip, kontrollü davranmaya davet ediyorum” dedi.


Covid-19 hastalığında her dikkatsizlik ve ihmalin can kaybıyla sonuçlanabilecek bir süreci başlattığını vurgulayan Oruç, “Lütfen, rehavet ve dikkatsizlik yüzünden, kontrol altına aldığımız bir virüsün daha fazla yayılmasına izin vermeyin. Bir süre daha tedbirli olmaya, maske kullanımına, sosyal mesafeye, el yıkamaya dikkat edin. Dikkat edin ki, ikinci bir dalga olmadan bu hastalığı yenelim” ifadelerine yer verdi.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert