Ormancılık çalışma ve faaliyetleri incelemelerine Taşova Orman İşletme Müdürlüğüyle devam eden Orman Bölge Müdürü Halil Oflu beraberinde Bölge Müdür Yardımcısı Gültekin Şenlikoğlu, Makine İkmal Şube Müdürü Murat Çalışgan, Taşova ziyaretinde İşletme Müdürü Levent Morkan tarafından karşılandı.

Yürütülen ormancılık çalışmaları hakkında bilgiler alan Bölge Müdürü Halil Oflu; Ormancılık faaliyetleri yürütülen sahalardaki çalışmaları incelemek için Akınoğlu şefliğine gelişinde İşletme Şefi Sinan Çolak tarafından karşılanarak çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Saha incelemelerinde;
Yeni orman yolu yapımı kapsamında Akınoğlu şefliği paşakayası, kayapaşa sırtı mevkiinde yapım çalışmaları son aşamaya gelen 550 kod nolu yol da incelemelerde bulundu.

Yapımı tamamlama aşamasına gelen 550 kod nolu yeni orman yolunun; Akınoğlu şefliği ve Kumluca şefliğini orman içinden birbirine bağlamasından ötürü ve bu bölgenin zor arazi koşulları nedeniyle üretim yapılmasına engel teşkil etmesi nedeniyle bölge için stratejik önemi bulunmaktadır.

Yine aynı bölgede çalışmaları son aşamaya gelen 541 kod nolu orman yolu ve 550 nolu yol güzergahında yol yapımı kapsamında yapılan üretim çalışmalarını inceleyen Bölge Müdürü, çalışan işçilerle bir süre sohbet etti.

Bölge Müdürü Oflu; Ormancılık faaliyetlerimiz, üretim çalışmalarımız,orman yangınlarına müdahale ve ulaşım açısından orman içi yol ağlarımızın iyileştirilmesi, mesleğimiz açısından zorunluluktur. 550 kod nolu yol, İki şefliğimizi orman içinden birbirine bağlamasının yanında, zorlu arazi koşulları ve ulaşım sorunu nedeniyle, daha önce üretim çalışması yapılamamış bu sahada bizlere üretim imkanı sağlayacak. 

Bölgemizde ulaşamadığımız yer, üretim yapamayacağımız saha kalmayacak. Tüm bölgemizdeki yol ağlarımızı iyileştiriyoruz. Yeni yol ve yol bakım çalışmaları, ormanlarımızın gelişmesine ve maliyetlerimize yansıyacaktır. Güzel çalışma olmuş emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Üretim çalışmaları konusunda, dikili satışa önem veriyoruz. Piyasa koşullarını ve sanayi beklentilerini de dikkate alarak kalite ve standardizasyon kurallarına uygun, bölge ve ülke ekonomisine katma değeri yüksek orman emvali üreteceğiz. dedi.