Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
18 NİSAN Perşembe 22:24

Hemşehrimiz Mustafa Çakraz Nevşehir Hakimliğine Atandı

İlçemiz Taşova Çakırsu(yonnus) köyünden Kadir Çakraz’ın oğlu Mustafa Çakraz, Adli Hakim olarak Nevşehir Hakimliğine atandı.

TAŞOVA
Giriş Tarihi : 25-05-2020 11:24   Güncelleme : 25-05-2020 11:24
Hemşehrimiz Mustafa Çakraz Nevşehir Hakimliğine Atandı

İlçemiz Taşova Çakırsu köyünden Kadir Çakraz’ın oğlu Mustafa Çakraz, Adli Hakim olarak Nevşehir Hakimliğine atandı.

BİYOGRAFİSİ:

1995 yılında İstanbul’da doğdu.İlköğretimini İstanbul Eyüp Serdar Aksun İlkogretim okulunda tamamladı.Ortaokulu Eyüp Gümüşsuyu İlköğretim okulunda bitirdi ve 2009 yılında girdiği Lise sınavları sonucunda Gaziosmanpaşa Anadolu Lisesini kazandı.Lise eğitimini tamamladıktan sonra Üniversite sınavlarına giren Çakraz, 2013 yılında Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesine girmeyi başardı.

Üniversite yıllarında 1000’den fazla üyesi olan ve Hukuk fakültesinin tek öğrenci kulübü olma özelliğini taşıyan Hukuk ve Adalet Kulübünde başkanvekilliği görevini yürüttü.
Üniversite dergisine şiirler de yazan Çakraz, Yaklaşık 85.000 öğrencisi bulunan Süleyman Demirel Üniversitesinin en gözde faaliyetlerinden biri olan “Hukukumuz Var” adlı tiyatro oyununun hem yazarlığını hem de yönetmenliğini yapmıştır.

2017 yılında Hukuk fakültesinden mezun olduktan sonra binlerce hukukçunun katıldığı Hakimlik ve Savcılık sınavına girip iyi bir netice elde ederek 1076.olarak sınavı kazanmıştır.

13 Ağustos 2018 yılından itibaren Hakimlik eğitimi almaya başlayan Çakraz, yaklaşık 22 ay süren staj süresi içinde Türkiye Adalet Akademisinde eğitim gördüğü dönem içinde Hakim adaylarının katıldığı temsilcilik seçimlerini kazanarak Başkanlık görevini de üstlenmiştir.

Ayrıca İstanbul Haliç Üniversitesi’nde Beden Dili ve Yüz Okuma konusunda Uzmanlık eğitimini de başarıyla tamamlamıştır.

20 Mayıs 2020 itibariyle Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından düzenlenen kura töreni neticesinde Nevşehir Hâkimi olarak atanan Mustafa Çakraz’ı kutluyor, başarılar diliyoruz.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert