Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
19 NİSAN Cuma 18:32

Yöresel Türküler Eşliğinde Sahur Vakti

Taşova Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Ramazan davulcuları, Ramazanın ilk sahurundan bu güne kadar vatandaşları davul ve zurna ile “Yöresel Türküler” eşliğinde uyandırıyor.

TAŞOVA
Giriş Tarihi : 20-05-2020 10:04   Güncelleme : 20-05-2020 10:13
Yöresel Türküler Eşliğinde Sahur Vakti

Haber-Video: Serdoğan Sıvacı

Taşova Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Ramazan davulcuları, Ramazanın ilk sahurundan bu güne kadar vatandaşları davul ve zurna ile “Yöresel Türküler” eşliğinde uyandırıyor.

Davul-Zurna ekibi her yıl olduğu gibi bu yılda da yedi mahallede farklı bir türkü çalarak, Türkiye’nin 7 bölgesinin türküleri eşliğinde vatandaşları sahura kaldırmaya devam ediyor.

Sahur geleneğinin yaşatılması için, Taşova Belediyesi tarafından görevlendirilen davulcular diğer davulcular gibi mani okumayıp, Davul-Zurna ile her bölgenin kendi türküsü eşliğinde mahalle mahalle dolaşıp, vatandaşları sahura kaldırıyor.

Sahur vakti evlerinden davulcuların geçtiğini gören vatandaşların isteklerini kırmayan Davul-Zurna ekibi vatandaşların isteklerini çalıyorlar.

 

Davulcu Cihat Özdemir, Zurnacı Sedat Özdemir ve araç şoförü Efraim Duman her yıl olduğu gibi bu yılda vatandaşları hem nefesi hem de bileğinin kuvveti ile uyandırmaya devam ediyorlar.

Her yıl olduğu bu yıl da vatandaşlarımızı türküler eşliğinde uyandıran Davul-Zurna ekibi bu pandemi sürecinde insanların evlerinde kalmaları gerektiğini söyleyip sosyal mesajda vermeyi ihmal etmediler.
Zurnacı Sedat Özdemir (50), “Türkiye’nin 7 bölgesinden 7 müzik çalarak 7 mahallemizde sizleri uyandırmaya bu senede devam ettik. Hayat eve sığar, siz evde kalmaya devam edin. Seneye buluşmak üzere hoşçakalın.” Diye konuştu.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert