Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
20 NİSAN Cumartesi 16:18

Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Kösterelioğlu; 'Hayalleri Olan Öğrencilerimize Bir Destek te Bizden'

Salgın nedeniyle ülkemizde eğitim faaliyetleri uzaktan eğitim kapsamında devam ediyor. Bu kapsamda Amasya İl Millî Eğitim Müdürlüğü, öğrencileri farklı alternatiflerle desteklemek amacıyla online deneme sınavlarına erişim imkanı oluşturdu.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 14-05-2020 21:19   Güncelleme : 14-05-2020 21:35
Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Kösterelioğlu; 'Hayalleri Olan Öğrencilerimize Bir Destek te Bizden'

Salgın nedeniyle ülkemizde eğitim faaliyetleri  uzaktan eğitim kapsamında devam ediyor. Bu kapsamda Amasya İl Millî Eğitim Müdürlüğü, öğrencileri farklı alternatiflerle desteklemek amacıyla online deneme sınavlarına erişim imkanı oluşturdu.

İlk denemeler 18 Nisan Cumartesi günü LGS denemesi ve 19 Nisan Pazar günü TYT denemesi olarak gerçekleştirildi. Gerçek sınavlardan önce tamamlanacak şekilde, her hafta sonu Cumartesi günü LGS, TYT deneme sınavları, Pazar günü ise AYT deneme sınavı olmak üzere toplamda 32 adet sınav  yapılacak. 

Bu hafta yapılacak olan 3. deneme sınavına katılan ve yüksek  başarı gösteren ilimizde bulunan tüm öğrencilere sınavlarına 50 gün kala sınava yönelik hazırlık kitap setleri hediye edilecek.

Taşova'dan 16 öğrenci olmak üzere,LGS için il ve ilçelerimizde başarı göstermiş 70 öğrenciye ve TYT için ilimiz ve ilçelerimizde başarı gösteren 105 öğrenciye ödülleri hazırlanarak teslim edilmeye başlandı.

Öğrencileri temsilen velilerden birkaçı Müdürlüğe davet edilerek, öğrenciler için hazırlanan hediyeler İl Millî Eğitim Müdürü Doç. Dr. İlker Kösterelioğlu tarafından velilere teslim edildi. Ziyaretlerinde veliler "Yapılan deneme sınavlarının öğrencileri sınava ilişkin teşvik ettiği, öğrencilerde ciddiyet kazandırdığı, öğrencilerinin sınava çalıştığı bu sürede kendilerinin hangi aşamada olduklarını görmelerini sağladığı, tetikleyici ve bilgi birikimlerini güncel sorular ile test etmelerine imkân sağladığı şeklinde olumlu geribildirimlerde bulundular."

İl Müdürü Kösterelioğlu "Ödüllendirilen öğrencilerimizi hem tebrik etmek aynı zamanda moral ve motivasyon amaçlı desteklemek bu sürece en çok katkıyı sağlayacak eylemler olarak görüyoruz. Biz inanıyoruz ki her şey hayalle başlar ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencilerimizin hayallerine inanıyor ve başaracaklarını biliyoruz. Bu süreçte vurgulamak istediğimiz bir gerçekte sınavdaki başarının uzun süreli disiplinli bir çalışma sonucu olduğu ve sınav başarısında en büyük etki son 2 aylık zaman dilimidir.Biz inanıyoruz ki gerçekleşmeyecek hayal yoktur, yeter ki bir hayaliniz olsun. Biz sizlere inanıyoruz." dedi.

Online deneme sınavlarının sonuçlarını değerlendirebilmek için öğrenci ve veliler amasyamem.karnemiz.com adresine giriş yaptıktan sonra sınav sonucu öğrenci girişinden sisteme girdiklerinde detaylı sonuç analizlerini inceleme fırsatına erişim sağlayabilecekler. Aynı zamanda online deneme sınavındaki tüm sorularının 1 dakikalık çözümlü videoları bulunmaktadır.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert