Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
29 MART Cuma 18:51

Seyehat İzin Başvuruları Artık E-DEVLET ve ALO 199 Üzerinden Yapılacak

eyahat izinleri ile ilgili İçişleri Bakanlığınca tüm valilik ve kaymakamlıklara bir talimat gönderildi Bakanlıkca gönderilen talimatta;

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-04-2020 11:22   Güncelleme : 30-04-2020 14:08
Seyehat İzin Başvuruları Artık E-DEVLET ve ALO 199 Üzerinden Yapılacak

Seyahat izinleri ile ilgili İçişleri Bakanlığınca tüm valilik ve kaymakamlıklara bir talimat gönderildi
Bakanlıkca gönderilen talimatta;
“ 6235 sayı, 03.04.2020 tarihli ve 7007 sayı ve 18.04.2020 tarihli genelgelerimiz ile 31 ilimiz seyahat kısıtlaması kapsamına alınmıştır ve bu illerimize yapılacak giriş/çıkışlar belli kurallar çerçevesinde düzenlenmiş olup, belirtilen istisnalar dışında vatandaşlarımız "seyahat izin belgesi" olmaksızın diğer 50 illimizden kısıtlanan 31 ilimize ve/veya kısıtlanan 31 ilimizden diğer 50 ilimize seyahat etme yasağı getirilmiştir. Seyahat izin belgelerinin mülki idare amirleri tarafından hangi şartlarda verilebileceği anılan Genelgelerde düzenlenmiştir. Mülki İdare Amirlerimizin kendilerine verilen bu yetkiyi dikkatle ve özenle kullanmaları beklenmektedir.
Bununla birlikte, yapılan yol kontrolleri ve denetimlerde sahte seyahat belgelerine sıklıkla rastlanmaya başlamıştır.
Bu durumun önüne geçilebilmesi için; bundan sonra seyahat izin başvuruların sadece E-devlet ve Alo 199 hattı üzerinden alınması ve izinlerin Bakanlığımızca geliştirilen sistem üzerinden verilmesi (verilen izinler POLNET sistemi üzerinden kolluk tarafından takip edilebilmektedir.); manüel ıslak imzalı seyahat izin belgesi düzenlenmemesi,
Ayrıca tüm illerimizde yapılacak yol kontrollerinde seyahat izin belgelerinin varlığının ve doğruluğunun kontrol edilmesi, seyahat kısıtlaması olan illerden izinsiz ve yetkisiz çıkışların engellenmesi için denetimlerin arttırılması hususunda;
Gereğini önemle rica ederim.” denilmiştir.
Bu talimata göre Seyahat izin belgesi almak isteyen vatandaşlarımız E-Devlet üzerinden veya Alo 199 hattı üzerinden seyahat izin başvurularını yapabilecek olup ayrıca hiçbir kuruma şahsi başvuru yapmalarına gerek kalmayacaktır.


SEYAHAT İZİN BELGESİ NEDİR?

Corona virüsü tedbirleri kapsamında yolcuların toplu ulaşım araçları ile şehir değiştirmesi şehirlerarası seyahat izin belgesine bağlandı. Bu belge olmadan otobüs veya uçakla seyahat eden yolculara ya da şirkete ceza kesiliyor.


SEYAHAT İZİN BELGESİ NEREDEN NASIL ALINIR?


Belgelerle ilgili son açıklama Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından yapıldı. Yapılan açıklamada "Koronavirüs tedbirleri kapsamında seyahat edecek vatandaşlarımızın artık kaymakamlıklara gitmesine gerek kalmadı. Seyahat İzin Belgesi başvuruları e-Devlet Kapısında." ifadelerine yer verildi.


BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ... 

 

KİMLER BELGEYİ ALABİLİR?

İzin belgeleri alabilecek kişilerse şöyle;

Tedavi ihtiyaçları nedeniyle doktor kararıyla sevk edilen 
Birinci derece yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olanlar
Son 15 gün içerisinde gelmiş olduğu yerde kalacak yeri bulunmayan kişiler


BAŞVURU SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK?

1 e-devlet kapısı üzerinden başvuru yapılacak
2 Başvuru Seyahat İzin Kurulu'na iletilecek ve kurul tarafından değerlendirmeye alınacak.
3 Değerlendirme sonrası başvuru sahiplerine "başvurunuz kabul edilmiştir" ya da "başvurunuz ret edilmiştir" şeklinde SMS gönderilecek.
4 Başvurusu kabul edilen vatandaşlar otogar veya havalanlarında bulunan başvuru masalarından TC kimlik numaraları ile doğrulama yapabilecek.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert