Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
20 NİSAN Cumartesi 05:02

Taşova'ya 350 Kişilik Öğreni Yurdu

Taşova’nın iş adamlarından Torunlar Grup sahibi Bedir Torun 350 kişilik Kız-erkek öğrenci yurdu yapıyor.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 12-07-2015 20:45   Güncelleme : 12-07-2015 20:45
Taşova'ya 350 Kişilik Öğreni Yurdu

Taşova’nın adamlarından Torunlar Grup sahibi Bedir Torun 350 kişilik Kız-erkek öğrenci yurt yapıyor.
             Taşova’da Yüksek Okulun açılması ile  öğrenciler için yurt sorunu hat safhaya geldi. Sağlık Meslek Lisesi ,Anadolu Lisesi,İmam Hatip liselerinde öğrenim gören kız ve erkek öğrenciler için  kalacak yer sorun olmaya başlamıştı. Taşova’da açılan Yüksek Okul, yurt sorunu sebebi ile 2015 -2016 yılı için yeni bölümler açamadı. Gerek yeni gelecek öğrenciler ,gerekse mevcut öğrenciler Erbaa ve Amasya’ya gidiyorlardı. İşte tam bu nokta da İş Adamı Bedir Torun ve Oğulları yurt için yatırım yapma kararı alarak sorunu çözdüler.
           Öğrenci yurdu olarak yapılan ve Sağlık Meslek lisesine dönüştürülen ve şimdi boş olan 4 katlı binada tadilat yaprak 300 kişilik Erkek öğrenci yurdunu. 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılına hazır hale geleceğini söyleyen Bedir Torun; “İlçemizde öğrencilerin kalacağı bir yurdun  yoluğu büyük bir sorundu. Yeni açılan Yüksek okulumuzu öğrencilerin tercih etmesi için kalacak bir yerin olması gerekiyor. Yetkililerin de teşvik, oğullarla bu kararı aldık. Yapılacak her iki binada öğrenci odaları 2 şer kişilik tuvalet ve banyolu olacak. Hayırlı olsun” dedi. Yapılacak olan Kız ve Erkek öğrenci yurtlarında, yemekhane, kafeterya, etüt odaları, bulunacak. Çalışmaları  bizzat takip eden Ömer Torun, Yüklenici firma Yılmaz İnşaat, tüm ekipleri ile çalışmalara başladığını dile getirdi.
    Kız öğrenciler için Taşova Belediyesi, ile eski belediye binasına ek olan Sümerbank, SGK kurumunun olduğu binan da yurt olması için ihale yolu ile Torunlar Grup aldı. Kız ve Erkek Öğrenci yurtlarının yapımını Yüklenici firma Yılmaz İnşaat  aldı. Yüklenici firma sahibi Mirsel Yılmaz “Her iki öğrenci yurdunu 2015-2016 eğitim öğretim yılına yetiştirmek için gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağız” şeklinde konuştu.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert