Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
20 NİSAN Cumartesi 14:43

Borabay Gölünde Yenileme Çalışmaları Tamamlandı

Taşovamız da ki doğa harikası Borabay Gölü Tabiat Parkı'nın bulunduğu alanda uygulanan yenileme çalışmaları tamamlandı.

TAŞOVA
Giriş Tarihi : 07-07-2015 14:22   Güncelleme : 07-07-2015 14:22
Borabay Gölünde Yenileme Çalışmaları Tamamlandı

         En derin yeri 11 metre olan bin 50 rakımlı Borabay Gölü'nün korunması gerekli biyolojik çeşitliliğe, endemik ve nesli tehlike altındaki türlere, doğal ormanlara uygun yaşam ortamlarına, göl ekosistemi ile eşsiz bir peyzaja sahip olması nedeniyle 2013 yılında Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından tabiat parkı olarak ilan edildiğini belirten Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, bu güzelliğin korunması ve halkın hizmetine sunulması için ilgili kurumlarca birçok çalışma yapıldığını söyledi.
 
         Parkın koruma-kullanma dengesi içinde sürdürülebilir kullanılabilmesi amacıyla gerekli olan gelişme planının da hazırlandığını vurgulayan Çomaktekin, kurumsal kimliğe uygun olarak giriş kontrol ünitesi ve turnikesi, bilgilendirme, yönlendirme, uyarı, giriş tabelaları ve yürüyüş parkuruna korkuluk zinciri yapımı, sahaya metal çöp konteynırı, park bahçe çöp kovası alımı ihalelerinin de tamamlandığını anlattı.
 
         97 piknik masası ve 10 ahşap evin de yapıldığı alanda Taşova Kaymakamı Kudret Kurnaz, Orman ve Su İşleri 11. Bölge Amasya Şubesi Müdürü Kemal Kartal, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri A. Faruk Aykutlu, DSİ 73. Şube Müdürü Turgut Yorulmaz ve diğer yetkililerle birlikte inceleme yapan Çomaktekin, bu çalışmalardan halkın en iyi şekilde istifade edebilmesi için kurumlarca gerekli koordinasyonun sağlandığına değindi

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert