Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
20 NİSAN Cumartesi 10:02

ALİ VURAL

Dereli Köyü Muhtarı Ali Vural, Yapımı süren mesire yerinin maliyeti yaklaşık olarak "100 Bin TL " dedi.

TAŞOVA
Giriş Tarihi : 18-06-2015 15:11   Güncelleme : 18-06-2015 15:11
ALİ VURAL

 

                  DERELİ MUHTARI ALİ VURAL " ŞUANA KADAR Kİ MALİYETİ 100 BİN TL "

        Dereli Köyü Muhtarı Ali Vural, Yapımı süren mesire yerinin maliyeti yaklaşık olarak  "100 Bin TL " dedi.

        Taşovamıza Bağlı Dereli Köyünde, köy muhtarı Ali Vural' ın girişimleri ve köy halkının desteği ile yüzme havuzu ve kamelyalı piknik alanı inşaatı, tüm hızıyla devam ediyor.

 

            TÜM DERELİ KÖYÜ HALKI FAYDALANSIN

 

        Kendisini Dereli Köyü sevdalı olarak anlatan Köy muhtarı Ali Vural, " 2009 yılında yapılan ve tam manasıyla faaliyete geçmeyen sulama ve yüzme havuzunun çevre düzenlemesi ve alt yapı çalışmalarını sürdürmekteyiz. Şuan itibariyle 4 adet kamelya yerleştireceğiz. Çok göç vermiş bir köy olarak, dışarıdan tatilci olarak yazları köyümüzü gelen hemşerilerim ve köy halkımız için  piknik yeri ve yüzme havuzu yapmaya karar verdik. Tüm Dereli köyü halkı ve çevre köylerde ki vatandaşlar faydalansın istedik." dedi.

 

            100 BİN TL' NİN TAMAMI DERELİ KÖYÜNDEN

 

        Köy Muhtarı Ali Vural,  2014 yılı kurban bayramında kurbanlık derilerin tamamını köyü adına toplayıp derilerden elde ettiği geliri, köy mezarlığında bulunan bakımsız, yaşlanmış ağaçların kesilip satışından elde ettiği gelir ve hayır sever vatandaşlar sayesinde elde edilen gelir ile bu işe giriştiğini belirten  Vural; " Ben Emekli İnşaat ustasıyım. toplanan bu paralar piknik alanımızın belli bir kısmını yapmamıza yetiyordu. Ben ve ekibim de, hiç bir ücret talep etmeden köyümüzün 1 kuruşuna dokunmadan ustalığımızı yaptık. Kısıtlı imkanlarla gördüğünüz alanı vatandaşlarımıza kazandırmaya çalışıyoruz " dedi.

 

            KÖY MUHTARLIĞI OLARAK AĞAÇLARI VE DOĞAYI SEVİYORUZ

 

        Doğayı seven ve doğa dostu bir insan olduğunu belirten köy Muhtarı Ali Vural ; " Köyün mezarlığından kesilen yaşlanmış ağaçların yerine 500 adet çam fidanı ve şuan yapımı halen devam eden havuzumuzun bulunduğu yere 60 adet çam fidanı dikmiş bulunuyoruz. " dedi.

 

            KİMSE MECBUR DEĞİL GÖNÜLDEN YARDIM BEKLİYORUZ

 

        Şuan için yapımı devam eden Havuz ve piknik alanımızın eksiklikleri bulunuyor, Namaz kılmak için bir mescit yapmayı planlıyoruz köy olanaklarımızı sonuna kadar kullanıyoruz. Kimse mecbur değil ama gönülden yardım edenlere ve edeceklere şimdiden tüm köyüm adına teşekkür ediyorum. dedi.

 

            BAYRAMIN İKİNCİ GÜNÜ HERKES HİZMETİMİZİ GÖRECEK

 

        Köy muhtarı Ali Vural ; "Allah izin verirse Bayramın 2. günü Buğalı Baldıran şenliğimiz var. Burada havuzumuzun alanında yapacağız. Tüm hemşerilerim ve Taşova halkı davetlidir" dedi.

 

            TÜM DERELİ KÖYÜ HALKINA TEŞEKKÜR EDİYORUM

 

        8 ay önce Dereli Köyünün muhtarı olduğunu belirten köy Muhtarı Ali Vural; " Muhtar olduğum günden beri desteklerini esirgemeyen Dereli köyü halkına, Telefonla beni arayarak sürekli desteklerini esirgemeyen hemşerilerime gönülden teşekkür ediyorum. Amacımız köyümüzü biraz daha sosyalleştirmek ve gurbetten gelen kardeşlerim için mangalını yapabileceği çayını rahat ve huzurlu bir ortamda yudumlaya bileceği bir mekan oluşturmaktı. Allaha şükürler olsun ki köylülerimin maddi manevi destekleri sayesinde köyüme yakışır bir mekan kazandırıyoruz" dedi.

                HABER - FOTOĞRAF : TANER BIYIK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert