Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
28 MART Perşembe 18:09

Taşeronlar meclis gündeminde! Maaş, kadro, tayin...

TBMM'de taşeronlar gündeme geldi. Kadro alan ve alamayan taşeronlara ilişkin flaş açıklamalar yapılırken maaş ve tayin haklarına da değinildi.

DÜNYA
Giriş Tarihi : 13-02-2020 22:30   Güncelleme : 12-08-2020 20:35
Taşeronlar meclis gündeminde! Maaş, kadro, tayin...

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda söz alan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer taşeronların sorunlarına değindi. Kadro alan taşeronlara gerekli hakların sunulmadığını ifade eden Gürer maaş konusuna ve tayin sorununu ele aldı. Açıklamasının başında sağlık personellerinin sorunlarına değinen Gürer, "Sağlık çalışanlarının sorunları çözüm bekliyor. Atanamayan 500 bini aşkın sağlık bölümü mezunları atama beklemektedir, atamaları yapılmalıdır. Hastanelerde boş kadrolar doldurulmalıdır." dedi.

KADRO ALAMAYAN TAŞERON İŞÇİLER

696 sayılı KHK kapsamına alınmayan taşeron işçilerin sorunlarına değinen Gürer şu ifadeleri kullandı: "Taşeron firmalarda hastane bilgi işlem, diş protez, laboratuvar, radyoloji görüntüleme merkezi, fizik tedavi seans usulü çalışanları, kiralık araç şoförleri, yemekhane, sosyal tesis ve aile hekimliği biriminde çalışanların kadroları verilmelidir. İşçi kadrosuna geçirilenlerin tayin ve becayiş sorunu çözümlenmelidir; unvan ve görevde yükselme hakları sağlanmalıdır; enflasyon farkları ödenmelidir; çalışma süreleri makul kılınmalıdır. 112 ambulans şoförlüğünde ve acil biriminde çalışmakta olan, 12/36 mesai sisteminde olanların hakları korunmalıdır." dedi ve açıklamasını şu şekilde sonlandırdı: "Taşerondan kadroya geçenlerin bir kısmının ücret sorunu devam etmektedir. Sağlıkta çalışanlardan atanamayanlar atanmalı, taşeron firmada kalanlar kadroya alınmalı, kadroya alınanların hakları verilmelidir. Çalışma süreleri mağduriyet yaratmayacak şekilde düzenlenmelidir. Sağlıkta sorunlara iktidar çözüm üretmelidir."

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert