Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
29 MART Cuma 17:05

Dolandırıcıların Yeni Yöntemi, Aman Dikkat!

Dolandırıcıların yeni yöntemi: Cumhurbaşkanlığı logosu ile ‘TRT payı iadesi’

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-01-2020 10:51   Güncelleme : 07-01-2020 10:51
Dolandırıcıların Yeni Yöntemi, Aman Dikkat!

Dolandırıcıların eni" class="taglink" title="yeni Haberleri">yeni yöntemi: Cumhurbaşkanlığı logosu ile ‘TRT payı iadesi’
Dolandırıcılar en son Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’nin (CİMER) görsellerini kullanarak vatandaşların kredi kartı bilgilerini çalmaya çalıştı. Twitter da bu dolandırıcılık ilanını sitesinde yayınladı.
İnternette Cumhurbaşkanlığı logosu kullanılarak ‘TRT payı iadesi’ni gerekçe göstererek vatandaşlardan kredi kartı bilgilerini isteyen şahıslar, dolandırıcılıkta yeni bir yönteme başvuruyor.
Bir internet sitesinde Cumhurbaşkanlığı logosunu kullanan dolandırıcılar, Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanlığı adı ile elektrik ve doğalgaz faturalarına yansıtılan TRT payını iade ettiklerini iddia ederek vatandaşlardan kredi kartı numarasını istiyor.
Kendilerine para ödeneceğini düşünerek kredi kartı bilgilerini sisteme giren vatandaşlar ise dolandırılıyor.
Şöyle ki dolandırıcılar ‘son 6 yıla dönük’ kredi kartı aidatlarının geri alınabileceğine ilişkin bir yazı yayımlayarak bu yazıyı Twitter üzerinden reklam verdi. Buradaki asıl amaç ise vatandaşların kart bilgilerini alarak dolandırmak.
Yetkililer, vatandaşların Twitter’ı savcılığa şikayet etmeleri gerektiğini söyledi. Yetkililer, “Bugün kimse kimseye bedava selam bile vermiyor. Bu tuzağı kuranlar vatandaşların zafiyetinden istifade ediyorlar.
İnsanları bu şekilde kandırıyorlar güven vermek içinde TCMB, BDDK gibi kurumlardan sonra Cumhurbaşkanlığı’nı da dolandırıcılıklarına alet etmek istedikleri görülüyor. CİMER sadece kamu kurumları ile ilgili başvurularla ilgilenir.
Bunlar bana da geliyor. Gerçek olma ihtimali sıfır. Vatandaşlar bu reklamları çıkan Twitter’ı savcılıklara şikayet etmeleri gerekiyor”

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert