Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
19 NİSAN Cuma 04:37

TAŞDEF Abdullah Türköz Futbol Turnuvasında İtirazlar Karara Bağlandı

Taşova Dernekler Federasyonu tarafından organize edilen TAŞDEF Abdullah Türköz Futbol Turnuvasında grup maçları sona erdi. Komisyon 10 Aralık 2019 Salı günü toplanarak itirazları karara bağladı.

TAŞOVA
Giriş Tarihi : 12-12-2019 16:39   Güncelleme : 12-12-2019 16:39
TAŞDEF Abdullah Türköz Futbol Turnuvasında İtirazlar Karara Bağlandı

Taşova Dernekler Federasyonu tarafından organize edilen TAŞDEF Abdullah Türköz Futbol Turnuvasında grup maçları sona erdi. Komisyon 10 Aralık 2019  Salı günü toplanarak itirazları karara bağladı.

Yapılan açıklama şöyle: ”Federasyonumuzca organize edilen TAŞDEF 2. Abdullah TÜRKÖZ halı saha futbol turnuvası büyük bir heyecanla değerli hemşehrilerimizin ve Taşova sevenlerinin katılımı ile Zara Ekinli sahasında devam etmektedir. Grup maçlarının tamamlanması ile çeyrek finale çıkan takımlar belirlenmiştir. Grup maçları sonunda komite tarafından bir değerlendirme toplantısı tertip edilmiş olup alınan kararlar şu şekildedir;
Turnuvamızın D grubundaki sıralama konusunda Şahinler köyünün yazılı başvurusuna istinaden, turnuva tüzüğümüzde bulunan oyun kuralları (b) maddesinin 6. Maddesinde “Grup maçlarının sonunda üst tura çıkacak takımların puanları eşit ise aralarında oynanan maçlara bakılır. Galip gelen takım bir üst tura yükselir. İki takım arasındaki maç beraberlikle sonuçlanmışsa genel averajlarına bakılır averajı daha iyi olan bir üst tura yükselir. Yine eşitlik var ise organizasyon komitesi ile beraber kura çekimi yapılır.” denilmektedir. Tüzüğe konulan bu kural ile Turnuvada ‘İkili Averaj’ kuralının geçerli olacağı ‘Genel Averaj Kuralının geçerli olmayacağı anlaşılmaktadır.
Tüzüğümüzde yer alan “tüzükte bulunmayan konular hakkında kararlar TFF OYUN Kuralları ile TFF DİSİPLİN TALİMATNAMESİ çerçevesinde Tertip Komitesi Tarafından verilecektir.” YETKİSİNE İSTİNADEN TFF oyun kurallarında İKİLİ AVERAJ Kuralının geçerli olduğu lig, turnuva gibi organizasyonlarda
Aynı puana sahip takım sayısı üç veya daha fazla ise;
Bu takımların birbirleriyle oynadıkları müsabaka sonuçlarına göre yapılan puan cetveli ile kesin sonuç belirlenir. (Puan cetvelinde eşit puanlı iki veya daha fazla takım arasında oynanan müsabaka sonuçlarına tekrar bakılmaz.)
Önce bu puan cetvelinde takımlar arasında puan üstünlüğüne bakılır.
Puan cetvelinde puan eşitliği varsa I. bentte belirtilen puan cetvelindeki gol averajına bakılır. (Bu müsabakalarda atılan gollerde eşitlik varsa, deplasmanda fazla gol atan takım üstün sayılmaz.) IV. Gol averajı da eşit ise daha fazla gol atan takıma bakılır.

İlgili madde uyarınca d grubundaki üç takım arasında puan eşitliği olduğundan aralarındaki maçlardaki averaj sıralamasına bakılmıştır. Bu sıralamada ise Boraboy köyü takımı 3 puan ve +2 averaj ile lider, Geydoğan köyü 3 puan ve 0 averaj ile ikinci ve Şahinler köyü 3 puan ve -2 averaj ile üçüncü olarak grup maçları tescillenmiştir.

Geydoğan takımından 17 numaralı Ahmet Yıldırım’ın gördüğü doğrudan kırmızı kart nedeniyle turnuva tüzüğünün disiplin ve ceza kuralları talimatnamesinin 4. Maddesindeki kural gereği 2 maç turnuvadan men edilmesine karar verilmiştir.

Boraboy takımından 18 numaralı Ertuğrul Temiz’in gördüğü doğrudan kırmızı kart nedeniyle turnuva tüzüğünün disiplin ve ceza kuralları talimatnamesinin 4. Maddesindeki kural gereği 2 maç turnuvadan men edilmesine karar verilmiştir.

Turnuvamızdaki maçlarda yedek kulübelerinde takım sorumlusu ve yedek oyuncular dışında kimsenin bulunmaması konusunda titizlikle dikkat edilmesi gerektiği ve maç öncesi esame listelerinin eksiksiz bulundurulması gerektiği bir kez daha hatırlatılmış olup gözlemci komite üyelerinin duruma uygun olmayan maçlardaki raporları doğrultusunda maç sonucuna etki edecek sonuçlar doğuracağının tüm takımlara iletilmesi kararı verilmiştir.

B grubundaki Ardıçönü – Destek mücadelesi, Destek köyü takımının maça gelmemesi nedeniyle oynanamamıştır. Müsabaka sonucu 3-0 Ardıçönü lehine tescil edilmiştir. Destek köyü takımına bir sonraki  TAŞDEF turnuvasında seri başı kura çekiminde eksi puan verilmesi ile karara bağlanmıştır.

Komitemizin 10.12.2019 tarihli toplantısında alınan kararlar bu şekilde olup, tüm takımlarımıza turnuvamıza göstermiş oldukları katkılardan dolayı teşekkür ederiz. Ve son bir teşekkürü de turnuvamıza renk katan ŞAHİNLER köyü derneği takım sorumlusu , oyuncuları ve en önemlisi taraftarlarına etmek istiyoruz.
TURNUVA TERTİP KOMİTESİ  ADINA BAŞKAN
SONER ÖZ
Saygılarımızla.”

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert