Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
29 MART Cuma 10:06

ULAŞTIRMA HİZMETLERİ ÇALIŞTAYI TAŞOVA DA YAPILDI

Taşova Meslek Yüksek Okulu Konferans salonun da gerçekleştirilen Ulaştırma Hizmetleri Çalıştayın da " Mesleki Eğitim de Mevcut Durum " , Uluslar Arası Sektör ile Karşılaştırma " , Sektör de Mevzuat " , Sektör ve Eğitim Kurumu Koordinasyonu" konuları görüşüldü.

TAŞOVA
Giriş Tarihi : 14-05-2015 16:34   Güncelleme : 14-05-2015 16:34
ULAŞTIRMA HİZMETLERİ ÇALIŞTAYI TAŞOVA DA YAPILDI

                ULAŞTIRMA HİZMETLERİ ÇALIŞTAYI TAŞOVA DA YAPILDI

        Taşova Meslek Yüksek Okulu Konferans salonun da gerçekleştirilen Ulaştırma Hizmetleri Çalıştayın da " Mesleki Eğitim de Mevcut Durum " , Uluslar Arası Sektör ile Karşılaştırma " , Sektör de Mevzuat " , Sektör ve Eğitim Kurumu Koordinasyonu" konuları görüşüldü.

        14 Mayıs 2015 Perşembe günü düzenlenen Ulaştırma Hizmetleri Çalıştay' ına; Amasya Üniversitesi Rektörü DR. Metin Orbay, Taşova Kaymakamı Kudret Kurnaz, Taşova Meslek Yüksek Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. M. Burak Bilgin,  Merzifon Havaalanı Müdürü İbrahim Çıldır, Amasya PTT Baş Müdürü Cafer Bolat, Tüm Otobüsçüler Federasyonu Genel Sekreteri ve Ulusoy Eğitim Müdürü Nusret Ertürk, Taşova İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tümer, Taşova Emniyet Müdürü İlhan Sönmez, öğretim görevlileri ve davetliler katıldı.

        Çalıştay da konuşma yapan Taşova Meslek Yüksek Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. M. Burak Bilgin; " Okulumuz henüz yeni açılan bir okul, otobüs kaptanlığı ve posta hizmetleri olmak üzere okulumuz da iki bölüm bulunmaktadır. ilk defa Çalıştay düzenliyoruz. Eğitim hayatına yeni başladık ama biz bu eğitimimizi şekillendirirken paydaşlarımızın sektör temsilcilerimizin bizden nasıl bir ara eleman, öğrenci yetiştirmemizi istiyorlar onları bilmemiz lazım, yanlış başlangıç yapmayalım, daha sonra hataları telafi etmek daha zor olur diye çalıştayla birlik hem  sektörün önde gelen kuruluşları ile ve sektör temsilcileri ile buluşalım yönümüzü rotamızı daha baştan düzgün çizelim diye yaptık. Bu yüksek okulumuz da geleceğe dönük planlarımız dan da bahsetmek istiyorum. Biz Ulaştırma Bakanlığı bünyesin de ulaştırma sektörüne hizmet eden nitelikli eleman yetiştiren iki programla başladık ama bunu Ulaştırma Sektörü çatısı altın da devam etmek istiyoruz ve bu bölümlerimizi de ve programlarımızı da buna dönük olarak hazırlıyoruz tekliflerimizi yüksek öğretim kurumuna gönderme aşamasındayız. Bizim görevimiz sizlerden öğreneceğimiz sektörün ihtiyaçlarını daha sıcağı sıcağına öğrenip ders programlarımızın içine kaydetmek ve öğrencilerimizi daha iyi yetiştirme için yapıyoruz. " dedi.

        Daha sonra konuşma yapan Amasya Üniversitesi Rektörü Dr. Metin Orbay konuşmasın da ; Amasya üniversitesi olarak bölge de ne yapabiliriz sorusu üzerine Taşova da ulaştırma sektörü üzerinde bir yüksek okul kurguladık ilerleyen dönemler de de raylı sistemler üzerinde ulaştırma sektöründe programlar açacağız. Dolayısıyla bu programlar bölgemiz de çokça rastlamadığımız ülkemiz de gelişen teknoloji ve yaşam standartlarına bağlı olarak ön plana çıkan programlar. Otobüs kaptanlığı da yüksek öğretim kurulunun icat ettiği bir şey değil. Ulaşım sektörün de büyük firmaların ara insan ihtiyacına bağlı olarak ortaya çıkan bölümlerdir. Tokat Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Ahmet Bey mezun olacak ilk 5 öğrenciyi kendi firması altında istihdam edeceğinin garantisini verdi." dedi.

        Daha sonra Merzifon Havaalanı Müdürü İbrahim Çıldır Sunuma dayalı yaptığı konuşma da havacılık sektörü hakkında bilgiler verdi. Türk Hava Yolları ' nın dünyanın en çok noktaya giden hava yolu şirketidir dedi. Türk Hava Yollarının 280 adet uçağının olduğunu belirten Çıldır Türkiye de 422 uçak olduğunu söyledi.

            HABER - FOTOĞRAF : TANER BIYIK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert