Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
29 MART Cuma 01:27

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlandı

İlçemiz Taşova'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası düzenlenen etkinlik ile kutlandı.

TAŞOVA
Giriş Tarihi : 07-10-2019 15:36   Güncelleme : 07-10-2019 15:36
Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlandı

İlçemiz Taşova'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası düzenlenen etkinlik ile kutlandı.

Müftülük salonunda düzenlene etkinlik saygı duruşunda bulunulması istiklal marşının okunması ve Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

Taşova Müftüsü Mahmut Bektaş yaptığı açılış konuşmasında;

“Din görevlisi görev yaptığı sürece yer yüzünde Allahın huzurunda secde etmeyen tek bir fert kalmayıncaya kadar islamın hakim kılınması yolunda kendini görevli hissediyorum diyen insandır.Programımız hayırlara vesile olsun”dedi.

Pprogramda Camiler bizim hayatımızda yer alan, bize ebediyet duygusu ve  baktığımızda rabbimizi hatırlatan, ona secde ve dua ettiğimiz mübarek yerlerdir diyen Amasya Müftüsü Abdülkadir Keşvelioğlu

“Bizim medeniyetimizde cami vardır. Ecdadımız şehirleri oluştururken önce o şehrin sembolü olacak cami yaparlardı. Ayrıca ecdadımız cami ve kamu binaları yaparken uzun ömürlü taşları, kendilerine ev yaparken ise faniliği temsil eden kerpiç kullanmışlardır.Diyanet Başkanlığımız ve din görevlilerimiz olmasa bu görevi merdiven altlarından yetişenler yapacak ve camilerimiz farklı dernek ve cemaatler arasında pay edilecek.Zor şartlar altında görev yapan din görevlilerimizin değerini bilelim diyerek Camiler ve Din Görevlileri haftasının hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Merzifon Müftüsü Mustafa Altun’un Camiler ve Hayat konulu konferansı ve emekli olan Taşova Müftülüğü personellerine hediye verilmesi ile sona  eren programa  Belediye Başkanı Bayram Öztürk,Taşova Müftüsü Mahmut Bektaş,çevre ilçe müftüleri,Kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert