İlçemiz Taşova'da 19 Eylül Gaziler Günü Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Kaymakamlık çelenkini Amasya Vali Yardımcısı Turgay İlhan , Belediye Başkanlığı çelenkini Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Aydoğan'ın Atatürk Anıtı’na sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Uzman Jandarma Kıdemli Çavuş Ahmet Turan Özerdem Günün anlam ve önemini belirten konuşmasında;

“Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk milleti işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millettir.Bu uğurda kendisini çepeçevre sarmış düşmanlarına karşı üç kıt’ada kılıç sallamış, zaferden zaferlere atılmış, ecdadını örnek alarak Anadolu’da ,Kore’de, Kıbrıs’ta canlarını hiçe sayarak vatan, millet, bayrak aşkıyla tarihinde birçok savaşa girerek yüzünün akı ile çıkmıştır. Yine unutmayınız  emanetiniz ,emanetimizdir. Gözünüz arkada kalmasın sizlerin sahip çıktığı gibi bizler de sahip çıkacağız. Ve namerdin elini değdirmeyeceğiz bu vatana” dedi.

 

 

Program daha sonra Taşova  Şehit Adem Sezgin Yatılı Bölge Ortaokulunda devam etti.

Programa Amasya Vali Yardımcısı Turgay İlhan,Gazilerimiz, Komutanlar, ,Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Aydoğan, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.