Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
20 NİSAN Cumartesi 07:23

66. Pancar Alım Kampanyası Başladı

Amasya Şeker Fabrikası 66.Pancar Alım Kampanyası 12.09.2019 Perşembe günü yapılan törenle başladı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-09-2019 09:57   Güncelleme : 13-09-2019 09:57
66. Pancar Alım Kampanyası Başladı

Amasya Şeker Fabrikası 66.Pancar Alım Kampanyası 12.09.2019 Perşembe günü yapılan törenle başladı.

Kampanya törenine; Vali Dr. Osman Varol, AK Parti Grup Başkanı Prof. Dr. Naci Bostancı, AK Parti Milletvekilleri M. Levent Karahocagil ve Hasan Çilez, CHP Milletvekili Mustafa Tuncer, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Ali Yıldız, Emniyet Müdürü Fahri Bulut, Belediye Başkanı Mehmet Sarı, ilçe belediye başkanları, siyasi parti başkanları, İl Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu, Şeker Fabrikası yöneticileri, Amasya protokolü ve çiftçiler katıldı.

Amasya Şeker Fabrikası A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Saatcı açılış konuşmasında şunları söyledi; “Fabrikamız bu yıl şeker pancarı üretimi için Amasya, Samsun, Tokat, Çorum İlleri ve bağlı İlçeleri ile 11 bölgede, 249 köy, 4.200 üretici ile sözleşme yapılmış olup, bu çiftçilerimiz de 103 bin dekar alanda pancar ekimi yapmışlardır.

80.000 ton şeker kotamızı tamamlayabilmek için Konya ve Kendi ekim sahalarımızdan beklediğimiz şeker pancarı 710 bin ton civarındadır. Pancar miktarına karşılık çiftçilerimize 250 milyon TL ödeme yapılacak olup, bu tutarın 40 milyon TL’si bugüne kadar avans olarak çiftçilerimize ödenmiştir.

2019/2020 kampanya döneminde yaklaşık 80 bin ton kristal toz şeker, 26 bin ton melas, Yöremiz besiciliğinde önemli yeri olan 210 bin ton yaş pancar küspesi üretimi gerçekleşecektir. Kuru Küspe tesisimiz de bu yıl faaliyete geçmiş olup, üretime başlayacaktır.

2020 yılında Pancar ekimini 125 bin dekara çıkarmak başlıca hedeflerimiz arasındadır. Kota sorunumuz tamamen ortadan kalkmıştır. Tüm pancarları A kotası üzerinden alacağız. Özellikle belirtmek isterim ki, bu zamana kadar Fabrikamızın Şeker kotasının yükselmesine ve Kota sorununun ortadan kalkmasında emeği olan Ak Parti Gurup Başkanı Naci Bostancı hocama ve milletvekillerimize tüm çiftçilerimiz adına teşekkür eder, Şükranlarımı sunarım.

14 yıl aradan sonra 2018 de çalıştırmaya başladığımız Gıda Alkolü fabrikamıza yaptığımız ilave yatırımla, tıbbi alkol paketleme tesisini kurduk. Ham maddesinden başlayıp arıtmasına ve paketlemesine kadar öz kaynaklarımızla faaliyete geçirdiğimiz ve Türkiye’de tek diyebileceğimiz' Alkol Fabrikamız ’da %100 yerli Amasya Şeker Markası ile tüm medikal firmalarına, Özel, Kamu ve Üniversite Hastahanelerine tıbbi alkol satılacaktır.

Geçen yıl kampanya açılışında yapacağımız yatırımlardan bahsederken Kristal Şeker paketleme tesisimizi faaliyete geçireceğimizi söylemiştik. Yine bu verdiğimiz sözü yerine getirerek, 3 adet Kristal Şeker Paketleme Ünitesi ile 1-3 ve 5 Kg paketlerde şeker üretilerek piyasaya arz edilmiştir. Yine fabrikamız tarafından çiftçilerimize daha iyi hizmet verebilmek için 6 sıralı söküm makinası aldık ve hizmete sunduk.

Diğer bir konu ise Nakliyeci Kooperatifleri ile yapılan istişarelerimiz neticesi, Taşıyıcılar Kooperatifleri kendi bölgelerinin pancarlarını fabrikamıza kendileri getireceklerdir. Bu vesile ile Taşıyıcı Kooperatif Başkanlarına Yönetim Kurulumuz ve şahsım adına teşekkür ediyorum.

Özel bir teşekkür de Suluova Belediye Başkanı Sayın Fatih Üçok beye olacaktır. Fabrikamızın bazı kısımlarında imar uygulaması yapılmış olup, diğer alanlarda ise Sayın Başkanımız biz Belediye olarak her zaman üretim yapan ve ilçemize istihdam sağlayan şeker fabrikamızın yanında olacağız. Fabrikayı güvenlik ve imar açısından zorlayacak hiçbir faaliyette bulunmayacağını belirterek bizleri mutlu etmiştir. Sayın Suluova Belediye Başkanımız Fatih Üçok beye çiftçilerimiz ve yönetimimiz adına bu duyarlı davranışından ötürü şükranlarımızı ve teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Ayrıca bizlere bu çalışmalarda destek veren emeğini hiçbir zaman esirgemeyen bu İşletmelerin gerçek sahibi olan çiftçi kardeşlerime teşekkür ediyorum.

Gün ne başarılarımıza takılıp kalmak ne de problemler yumağında kaybolup gitme günüdür. Gün hemşerilerimizle, çiftçilerimizle, Bürokratlarımızla ve siyasilerimizle el ele, gönül gönüle vererek daha büyük projelere, daha büyük başarılara yelken açma günüdür. Çünkü Türkiye’nin çalışmaya, üretmeye, kalkınmaya ve her daim güçlü olmaya' ihtiyacı vardır. Bir taraftan çiftçimizin alın teri kurumadan emeğinin karşılığını vermek gibi kutsal bir hedefimiz, diğer taraftan da ülkemize, bölgemize ve vatandaşlarımıza olan vefa borcumuzu ödeme gayretimiz vardır.

Bugün de 66.cısını düzenlediğimiz bu Törenimiz de bizleri yalnız bırakmayan, heyecanımızı paylaşmak için burada bulunan ve Fabrikamıza her türlü desteğini esirgemeyen başta Sn. Valimiz Dr. Osman Varol Bey ve Ak Parti Gurup Başkanı Sn. Naci Bostancı hocamız olmak üzere Milletvekillerimize ve tüm katılımcılara teşekkür ediyor, Kampanyamızın kazasız belasız bol kazançlı olmasını cenabı haktan niyaz ediyorum” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Saatcı’nın konuşmasının ardından, Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Mehmet Özgen, Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Milletvekilleri Mustafa Tuncer, M. Levent Karahocagil ve Hasan Çilez, AK Parti Grup Başkanı Prof. Dr. Naci Bostancı ve Vali Dr. Osman Varol birer konuşma yaparak kampanyanın hayırlı ve uğurlu olması dileğinde bulundular.

Daha sonra Suluova Müftüsü Süleyman Çoban’ın yaptırdığı dua ile kurban kesildi ve 66. Pancar Alım Kampanyası resmen başladı.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert