Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
28 MART Perşembe 12:46

Taşovalı Genç Yeşil'e Üniversite Sahip Çıktı

Hurda parçalarında araç, yurtdışından getirttiği parçalarla 3D yazıcı yapan Taşovalı lise öğrencisi Selahattin Yeşil’in azmi ve yeteneği, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı’nın da dikkatini çekti.

TAŞOVA
Giriş Tarihi : 02-08-2019 09:26   Güncelleme : 02-08-2019 09:33
Taşovalı Genç Yeşil'e Üniversite Sahip Çıktı

Hurda parçalarında araç, yurtdışından getirttiği parçalarla 3D yazıcı yapan Taşovalı lise öğrencisi Selahattin Yeşil’in azmi ve yeteneği, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı’nın da dikkatini çekti.Yeşil ve ailesini üniversiteye davet eden Elmacı, yetenekli genci gelecek yıllarda üniversite öğrencisi olarak görmekten de mutlu olacağını kaydetti. Amasya’nın Taşova ilçesinde yaşayan 12. sınıf öğrencisi Yeşil ile çalışmaları ve gelecek planları hakkında sohbet eden Rektör Elmacı; başarılı olmanın en temel kuralının merak, azim ve heves olduğunu söyledi.

İlime, Bilime Meraklı Gençlerimizin Her Zaman Yanındayız

Ülkemizin Selahattin Yeşil gibi gençlere ihtiyacı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Elmacı ‘’Azimli olmak başarılı olmanın en temel noktalarından biridir. İbn-i Sina’nın dediği gibi ilim, bilim üretmek tamamen bir heves ve merak işidir. Görüyoruz ki bu gencimiz de daha lise yıllarından başlayarak üretmeye merak salmış; temennimiz bu merakını üniversite eğitimiyle taçlandırmasıdır. Bizler her zaman bilim ve teknoloji üretmeye, inovasyona meraklı gençlerimizin yanındayız. Başta Teknoloji Fakültemiz olmak üzere üniversitemizin laboratuvar imkanlarının iyi olduğunu düşünüyoruz. İhtiyaç duyduğu her aşamada genç kardeşimizin de yanında olacağız, yolu bahtı açık olsun, böyle güzel bir genç yetiştirdikleri için de ailesini tebrik ediyorum.’’ dedi.

Tek İhtiyacımız Fark Edilmek ve Desteklenmek

Rektör Elmacı’nın kendisini üniversitemize davet etmesi karşısında çok heyecanlandığını ve gururlandığını ifade eden lise öğrencisi Yeşil, imkân verilirse çok daha başarılı işler ortaya çıkaracağını kaydetti.  Yeşil; ‘’Yaptığım çalışmaların Amasya Üniversitesi Rektörünün dikkatini çekmesi ve beni üniversiteye davet ederek teşvik etmesi hevesimi ve azmimi kamçıladı. Kendisine çok teşekkür ediyorum.’’ sözleriyle duygularını ifade etti.

Rektör Elmacı; Selahattin Yeşil’e çeşitli hediyeler takdim etti.

 

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert