23 NİSAN TAŞOVA DA KUTLANDI

        23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Taşova da coşkuyla kutlandı.

         Kutlama Programı Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk koyulmasıyla başladı.Törende Atatürk Anıtı’na çelengi İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tümer bıraktı.  Daha sonra ilçemiz eski TEKEL bahçesin de program' a devam edildi.

        23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programına Kaymakam Kudret Kurnaz, Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk, Garnizon Komutanı Yüz Başı Alper Soner Serin Taşovamız Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tümer, siyasi parti başkanları, sivil toplum örgütleri temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve çok sayıda izleyici katıldı.

        Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Taşova İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tümer yaptı “ Bugün bir ulusun kendi kaderini yine kendisinin çizdiği bir gündür. Bundan 95 yıl önce ordusu dağıtılmış, yurdu işgal edilmiş bir milletin yeniden toparlanma, ayağa kalkma, yurduna ve geleceğine sahip çıkma kararını aldığı gündür. Büyük Önder, farklı düşüncelere ev sahipliği yapacak olan meclisi siz çocuklara emanet etti. 23 Nisan 1920 tüm ulusumuzun, özelliklede siz çocukların bayramıdır. Bu aziz millet dün olduğu gibi bugünde birlik ve beraberlik içinde önünde uzanan aydınlık yolda, emin adımlarla ilerlemeye devam edecek, benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek, uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi sürdürecektir. ” dedi.

        Konuşmaların ardından program; Öğrencilerin halk oyunu  gösterileri, ana sınıfı öğrencileri step gösterileri, Atatürk Orta Okulu Mehteran Takımı gösterileri, öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunması ile son buldu.

            HABER - FOTOĞRAF : TANER BIYIK