10 Aralık 2016 Cumartesi günü Beşiktaş – Bursaspor maçının oynandığı Vofafone Arena stadyumunun yanındaki hain saldırıda 19 yaşında iken şehit olan ilçemiz Taşova  Esençay köyünden  Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Mustafa Berkay Akbaş anısına ailesinin ikamet ettiği Sinop’da düzenlenen “3. M. Berkay Akbaş Sokak Basketbolu Turnuvası” sona erdi.

Turnuvada 16’sı kadın, 16’sı da erkek olmak üzere 32 takım mücadele etti.Turnuvaya; Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, Mustafa Berkay Akbaş’ın babası Salim Akbaş, annesi Zeynep Akbaş, İstabul Esençay Derneği Başkanı ve TAŞDEF Genel Sekreteri Ahmet Usta, Ankara Esençay Gönüllüleri Derneği Başkanı Serkan Akyüz, İstabul Esençay Derneği Başkan Yardımcısı Yusuf Çetin ve Yönetim kurulu üyeleri: Lütfü Ulaş ile Hamza Akyüz ve vatandaşlar katıldı.

Organizasyonda dereceye giren takım ve oyunculara madalya, kupa ve ödülleri, Vali Yardımcısı Mehmet Tanışır, Belediye Başkanı Barış Ayhan, kurum müdürleri, Berkay Akbaş’ın annesi Zeynep Akbaş ve babası Salim Akbaş tarafından verildi.